Prajitura cu ness si vanilie

DSC_0704

Blat cacao :

4 oua mari

un praf de sare

8 lg zahar

2 lg ness

2 lg apa fiarta

8 lg faina

2 lg cu varf cacao

 

Crema vanilie :

3 galbenusuri

4 lg zahar

3 lg faina

2 plicuri zahar vanilat

1 fiola esenta vanilie (1 lgt)

400 ml lapte

125 g unt

 

Glazura :

300 ml frisca lichida

1,5 lg ness

ciocolata rasa

 

sau

 

3 albusuri

5 lg zahar pudra

3 lg ness

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, ness-ul dizolvat in apa fiarta, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura si coacem blatul in forma (20*30 cm)tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0581 DSC_0582 DSC_0583

Crema vanilie : intr-o craticioara punem galbenusurile mixate cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele . Punem pe foc , amestecand pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie, apoi untul de la temperatura camerei. Acoperim budinca cu o folie alimentara pana se raceste.

DSC_0578 DSC_0579 DSC_0580

Glazura : mixam frisca licgida spuma, apoi adaugam ness-ul si mai mixam putin.

Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat-glazura . Dam prajitura la frigider sau nu, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0707

 

DSC_0704

 

Delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !

 

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. SOČNI KOLAČ SA NESS KAFOM I VANILOM - SVAKODNEVNO 24 . INFO - […] Izvorni recept […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1312
448
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest