Prajitura cu ness si mascarpone
Blat cacao :
5 oua
150 g zahar
120 g faina
1 lg amidon alimentar
30 g cacao
1 lg ulei
Crema :
500 ml smantana pentru frisca 30%
250 g mascarpone
2 lg zahar pudra
3 lg ness + 3 lg apa fiarta
2 lgt gelatina
60 ml apa
Bezea cocos :
5 albusuri
170 g zahar
125 g cocos
Glazura :
70 ml smantana pentru frisca 30%
100 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare Prajitura cu ness si mascarpone :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu amidonul si pudra de cacao (cernute). Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preancalzit la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 2.
Bezea cocos : intr-un bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la urma cocosul. Compozitia o turnam in aceeasi tava 20×30 cm tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preancalzit la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Crema : ness-ul il dizolvam in cele 3 lg de apa fiarta si-l lasam sa se raceasca. Hidratam gelatina in 60 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim , fara sa o fierbem. Intr-un castron mixam mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul pudra , adaugam ness-ul rece , omogenizam, apoi gelatina hidratata si topita. Aceasta crema o impartim in 2.
Glazura : intr-o cratita de inox cu fud dublu punem frisca la fiert. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatel. Omogenizam si putem folosi glazura.
Asamblare : 1/2 blat cacao-1/2 crema-bezea cocos-1/2 crema-1/2 blat cacao-glazura de ciocolata.
Punem prajitura la rece de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit cu lama subtire, trecut prin apa fiarta, sters de apa. Prajitura se poate coace intr-o tava 25×35 cm.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Alte retete cu ness :
0 Comentarii