Prajitura cu napolitane

Blat :

7 albusuri

7 lg zahar

2 lg ulei

6 lg faina

1 lgt prag de copt

150 g migdale tocate grosier

Crema :

7 galbenusuri

600 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

2 lg faina

6 lg zahar

250 g unt (80%)

3 lg nutella

300 g rulouri napolitane cu cacao

300 g rulouri napolitane vanilie

Decor :

40 g ciocolata topita

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam cu o lingura. In tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram migdalele tocate grosier (cine doreste le poate praji inainte) ; peste ele intindem bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Bezeaua coapta, fierbinte, o rasturnam invers pe un platou si intindem nutella .

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina si praful de budinca, amestecam bine, iar la urma laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam budinca sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Impartim crema in 2.

Asamblare : blat uns cu nutella-1/2 crema-rulouri napolitana alternand culorile-1/2 crema-ciocolata topita.

Dam prajitura la frigider peste noapte, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit !!! 🙂

2 Comentarii

  1. Service GSM

    WOW, o combinatie intre prajitura de casa si dulciuri din comert

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...