Prajitura cu napolitane
Blat :
7 albusuri
7 lg zahar
2 lg ulei
6 lg faina
1 lgt prag de copt
150 g migdale tocate grosier
Crema :
7 galbenusuri
600 ml lapte
1 plic budinca de vanilie (40 g)
2 lg faina
6 lg zahar
250 g unt (80%)
3 lg nutella
300 g rulouri napolitane cu cacao
300 g rulouri napolitane vanilie
Decor :
40 g ciocolata topita
Mod de preparare Prajitura cu napolitane :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam cu o lingura. In tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram migdalele tocate grosier (cine doreste le poate praji inainte) ; peste ele intindem bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Bezeaua coapta, fierbinte, o rasturnam invers pe un platou si intindem nutella .
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina si praful de budinca, amestecam bine, iar la urma laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam budinca sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Impartim crema in 2.
Asamblare : blat uns cu nutella-1/2 crema-rulouri napolitana alternand culorile-1/2 crema-ciocolata topita.
Dam prajitura la frigider peste noapte, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !!! 🙂
Alte retete cu Nutella :
Tort cu Nutella si M&M
Nutella french toast rolls
Prajitura deliciu
WOW, o combinatie intre prajitura de casa si dulciuri din comert
daa, o combinatie delicioasa 🙂