Prajitura cu morcovi
Blat :
5 oua mari
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml ulei
un praf de sare
280 g faina
1 lgt scortisoara macinata
3/4 lgt bicarbonat de sodiu
3/4 lgt praf de copt
300 g morcov ras fin
Crema :
500 g crema de branza Philadelphia
300 ml smantana pentru frisca 30%
150 g zahar pudra
1+1/2 lgt gelatina granulata
Mod de preparare Prajitura cu morcovi :
Blat : intr-un castron mixam ouale cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul pana isi dubleaza volumul si nu se mai simte zaharul; adaugam uleiul si mixam putin pentru omogenizare, apoi faina, parful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara macinata. Amestecam cu o spatula. La sfarsit punem si morcovii rasi si amestecam cu miscari circulare. Compozitia o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preancalzit, la 175 grade Celsius, circa 35-40 minute , fara ventilatie. Blatul rece il taiem in 2.
Crema : intr-un castron punem crema de branza si smantana pentru frisca. Le mixam pana prind consistenta, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam putin pentru omogenizare. La sfarsit adaugam gelatina hidratata in putin apa rece (10 min ) si topita, fara sa o fierbem. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema.
Punem prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit cu lama subtire.
Prajitura cu morcovi este o prajitura care se pregateste repede, moale, usor umeda si foarte cremoasa. Cine doreste poate presara peste ea scortisoara sau nuci macinate.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu morcovi :
Sursa mea de inspiratie :
0 Comentarii