Prajitura cu morcovi si migdale
Ingrediente :
3 oua mari (sau 4 oua mici)
220 g zahar
290 g faina
80 g migdale delii macinate
3 lgt praf de copt
300 g morcovi rasi fin
coaja de la 1 portocala
esenta de vanilie
200 ml ulei
Crusta :
40 g zahar
40 g unt rece
30 g faina
50 g migdale felii
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare Prajitura cu morcovi si migdale :
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate (fara coaja). Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Incorporam morcovii rasi, coaja de portocale si esenta de vanilie. Omogenizam tot cu spatula, cu miscari circulare. La final adaugam uleiul in 3 transe, amestecand tot cu spatula. Compozitia o intindem in tava (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt.
Crusta : amestecam toate ingredientele si le asezam peste compozitia de mai sus.
Coacem prajitura cu morcovi si migdale in cuptorul preancalzit, la 170 grade Celsius, circa 40-50 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca, presaram zahar pudra , apoi o feliem .
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Alte retete cu morcovi :
0 Comentarii