Prajitura cu migdale (nuci) si crema
IMG_0058
Blat :
7 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
7 lg pesmet
7 lg migdale macinate (sau nuci macinate)
2 picaturi esenta de migdale
 
Crema :
7 galbenusuri
200 g zahar
2 lg lapte
200 g unt 
esenta de vanilie
2 lg cacao 
 
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
 
Mod de preparare :
      Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi pesmetul amestecat cu migdalele macinate, apoi picaturile de migdale. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare. Impartim compozitia in 2 si coacem 2 foi in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Lasam blaturile sa se raceasca apoi le scoatem de pe hartia pergament.
 
IMG_0013
IMG_0014
 
       Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem vasul pe baie de aburi circa 10 minute, pana se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca. Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Impartim crema in 2. Intr-o parte punem esenta de vanilie, iar in cealalta pudra de cacao.
 
IMG_0011
IMG_0015
 
       Asamblare tort : blat- crema cacao- blat crema vanilie- ciocolata neagra rasa (sau crema vanilie si apoi crema cacao )
 
IMG_0018
IMG_0019
 
IMG_0020
 
IMG_0058
 
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-nuca-si-crema/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...