Prajitura cu mere si nuci
Ingrediente :
4 oua
150 g zahar
125 ml ulei
150 g iaurt natural
esenta de vanilie
230 g faina
2 lg cacao
1 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt scortisoara
80 g nuci tocate grosier
3 mere taiate cubulete
Glazura ;
100 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata (45% cacao)
Mod de preparare Prajitura cu mere si nuci :
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul treptat, mixand la viteza mica, iaurtul si esenta de vanilie.
Cernem faina, pudra de cacao, bicarbonatul si scortisoara. Mixam tot cu mixerul, la viteza cea mai mica pentru omogenizare.
Incorporam nucile tocate grosier si omogenizam cu spatula. Cine doreste poate sa prajeasca nucile .
Adaugam la urma merele curatate de coaja si taiate cubulete mici.
Amestecam tot cu spatula si intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca si apoi pregatim glazura : intr-o craticioara punem smantana pentru frisca . Lasam pe foc pana incepe sa fiarba, apoi o luam deoparte si adaugam ciocolata bucatel. Omogenizam si intindem glazura peste prajitura, apoi o punem la frigider pentru minim 1 ora, feliem si servim.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu mere :
Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie
Sursa mea :
0 Comentarii