Prajitura cu mere si vanilie

Ingrediente :

1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
150 g zahar
150 ml vin alb dulce
1/2 lgt scortisoara macinata
1 lg unt

Blat :

4 lg ulei
8 oua
8 lg zahar
9 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)

Crema :

3 plicuri budinca de vanilie (3×40 g)
800 ml lapte
6 lg zahar
125 g unt moale (82% grasime)
200 ml frisca lichida

Glazura :

100 g ciocolata cu lapte
2 lg lapte
1 lg unt

Mod de preparare :

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand.

Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.

       Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor. Coacem la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi il rasturnam invers.

       Crema :  punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara.
Peste untul  moale, mixat putin, adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta spuma tare.

Crema obtinuta o intindem peste merele calite.

       Glazura : intr-o craticioara de inox cu fund dublu , asezata pe foc mediu, punem ciocolata rupta bucatele , laptele si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (1 minut) apoi o intindem peste crema.

Dam la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa .

Si pozele vechi 🙂

Sursa mea .

O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! 😉

8 Comentarii

  1. Poliana

    Foarte frumos arata, pozele sunt super, si ai surprins-o foarte frumos!

    Răspuns
  2. referenta

    Arata super, o sa o incerc si pe asta, sunt sigura ca o sa fie o bunatate, ca de altfel toate prajiturile dumneavoastra.

    Răspuns
  3. Alina C.

    Acum 3 zile am mancat o praji din asta insa sub forma de tort!A fost absolut delicioasa!Trebuie sa incerc si eu reteta! 🙂

    Răspuns
  4. Lory

    Arata intr-un mare fel!! Felicitari!! Ne bucuram ca ti-a placut!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...