
Ingrediente :
1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
150 g zahar
150 ml vin alb dulce
1/2 lgt scortisoara macinata
1 lg unt
Blat :
4 lg ulei
8 oua
8 lg zahar
9 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)
Crema :
3 plicuri budinca de vanilie (3×40 g)
800 ml lapte
6 lg zahar
125 g unt moale (82% grasime)
200 ml frisca lichida
Glazura :
100 g ciocolata cu lapte
2 lg lapte
1 lg unt
Mod de preparare :
Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand.
Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.
Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor. Coacem la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi il rasturnam invers.
Crema : punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara.
Peste untul moale, mixat putin, adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta spuma tare.
Crema obtinuta o intindem peste merele calite.

Glazura : intr-o craticioara de inox cu fund dublu , asezata pe foc mediu, punem ciocolata rupta bucatele , laptele si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (1 minut) apoi o intindem peste crema.
Dam la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa .
Si pozele vechi 🙂
O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! 😉
Foarte frumos arata, pozele sunt super, si ai surprins-o foarte frumos!
Mersi ! Esti draguta 🙂
Arata super, o sa o incerc si pe asta, sunt sigura ca o sa fie o bunatate, ca de altfel toate prajiturile dumneavoastra.
Multumesc frumos 🙂
Waw ! arata grozav de bine ! iar combinatia de mere crema de budinca si ciocolata yumi,yumi, sigur este delicioasa ! Am sa incerc varianta asta neaparat 🙂 tare mult imi place…
Ps: o leapsa-provocare te asteapta la mine pe blog, aici:http://floare-floare.blogspot.ro/p/premii.html
Acum 3 zile am mancat o praji din asta insa sub forma de tort!A fost absolut delicioasa!Trebuie sa incerc si eu reteta! 🙂
Arata intr-un mare fel!! Felicitari!! Ne bucuram ca ti-a placut!!
🙂