Prajitura cu mere si branza
Blat :
4 oua mici
4 lg zahar
4 lg cu varf faina
un praf sare
2 lg ulei
1/2 lgt praf de copt
2 mere
Crema :
300 g branza de vaci grasa
250 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)
3 lg cu varf zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie
1 fiola esenta de vanilie
Glazura :
samburii de la 5 nuci
3 lg zahar pentru caramelizat
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu praful de copt cernute. Amestecam cu o lingura . Deasupra asezam felii de mar. Coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.
Crema : frisca o batem spuma, apoi o amestecam cu branza de vaci, esenta de vanilie, zaharul pudra si coaja rasa de lamaie. Intindem crema peste prajitura rece.
Glazura : intr-o craticioara caramelizam zaharul, adaugam nucile intregi . Luam de pe foc si intindem nucile caramelizate pe o hartie de copt. Lasam sa se raceasca, apoi le macinam cu robotul si le intindem peste crema.
Punem prajitura la frigider pentru minim 2 ore , apoi feliem si servim.
Foarte buna !
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu branza de vaci :
0 Comentarii