Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura cu mere si biscuiti

 
6 mere (1 kg)
1 lgt scortisoara
1 lg unt
80 g biscuiti simpli
 
Blat :
5 oua 
250 g zahar
130 ml ulei
200 g faina
1/2 plic praf de copt (5g)
 
Mod de preparare :
       Tava (20*30 cm) in care vom coace prajitura o ungem cu unt. Presaram biscuitii macinati cu robotul , apoi intindem merele rase si presaram scortisoara macinata.
 
IMG_0691
 
IMG_0758
 
              Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza), iar la final faina amestecata cu praful de copt. Intindem blatul peste merele din tava.
 
IMG_0761
       IMG_0762
 
       Prajitura o coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o rastunam pe o tava si o lasam sa se raceasca si o putem felia.
 
IMG_0769
 

 
 
       Prajitura cu mere si biscuiti este o prajitura rasturnata, care se realizeaza foarte usor.
        
Pofta buna si spor la incercat reteta !
Rapida si delicioasa ! 🙂
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...