Prajitura cu mere si biscuiti
IMG_0799
 
6 mere (1 kg)
1 lgt scortisoara
1 lg unt
80 g biscuiti simpli
 
Blat :
5 oua 
250 g zahar
130 ml ulei
200 g faina
1/2 plic praf de copt (5g)
 
Mod de preparare :
       Tava (20*30 cm) in care vom coace prajitura o ungem cu unt. Presaram biscuitii macinati cu robotul , apoi intindem merele rase si presaram scortisoara macinata.
 
IMG_0691
 
IMG_0758
 
              Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza), iar la final faina amestecata cu praful de copt. Intindem blatul peste merele din tava.
 
IMG_0761
       IMG_0762
 
       Prajitura o coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o rastunam pe o tava si o lasam sa se raceasca si o putem felia.
 
IMG_0769
 
IMG_0799
 
Pofta buna si spor la incercat reteta !
Rapida si delicioasa ! 🙂
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...