Prajitura cu mere si bezea
2 kg mere ionatan
5 lg zahar
1 lgt scortisoara macinata
Aluat :
5 galbenusuri
200 g zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
15 g drojdie proaspata (sau 5 g drojdie uscata)
faina cat cuprinde (aproximativ 300 g )
1 plic praf de copt (10 g )
coaja rasa de la 1 lamaie
Bezea :
5 albusuri
7 lg zahar
Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea :
Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).

Aluat : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apa clocotita, drojdia proaspata dizolvata intr-o lingurita de zahar (daca folosim drojdie uscata o adaugam peste faina), coaja rasa de lamaie, faina cernuta cu praful de copt .




Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt. Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul.
Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)





Lasam sa se raceasca si o taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, nesters de apa, altfel se lipeste bezeaua de lama cutitului.

Nu pot spune decat ca este delicioasa 🙂



Sursa.
Please follow and like us:
ce bine arata prajitura cu mere…delicioasa!
Pai daca tu spui ca e delicioasa eu te cred pe cuvant, deoarece ai retete minunate pe blog 🙂
Te pup!
Sunt o iubitoare a prajiturilor cu mere, iar a ta chiar imi place!