Prajitura cu mere si bezea

2 kg mere ionatan
5 lg zahar
1 lgt scortisoara macinata

Aluat :
5 galbenusuri
200 g zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
15 g drojdie proaspata (sau 5 g drojdie uscata)
faina cat cuprinde (aproximativ 300 g )
1 plic praf de copt (10 g )
coaja rasa de la 1 lamaie

Bezea :
5 albusuri
7 lg zahar

Mod de preparare :

Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).

        Aluat : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apa clocotita, drojdia proaspata dizolvata intr-o lingurita de zahar (daca folosim drojdie uscata o adaugam peste faina), coaja rasa de lamaie, faina cernuta cu praful de copt .

 Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt.  Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul.
Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)

 Lasam sa se raceasca si o taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, nesters de apa, altfel se lipeste bezeaua de lama cutitului.


Nu pot spune decat ca este delicioasa 🙂

Sursa.

3 Comentarii

  1. dian@

    ce bine arata prajitura cu mere…delicioasa!

    Răspuns
  2. Delicious Flavours

    Pai daca tu spui ca e delicioasa eu te cred pe cuvant, deoarece ai retete minunate pe blog 🙂
    Te pup!

    Răspuns
  3. Rocsy Ciobanu

    Sunt o iubitoare a prajiturilor cu mere, iar a ta chiar imi place!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
821
1375
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest