Prajitura cu mere gris si smantana
Aluat :
5 galbenusuri
250 g zahar
200 g unt 80%
2 lg amidon alimentar
300 g faina
2 lgt praf de copt (10 g)
Umplutura :
5 albusuri
200 g zahar
500 ml smantana 25%
1 plic budinca de vanilie (40 g)
130 g gris
5 mere
Mod de asamblare pentru Prajitura cu mere , gris si smantana :
Aluat : mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar (cernute). Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini, il impartim in 2 bile pe care le invelim intr-o folie alimentara si le dam la congelator pentru 1 ora.


Umplutura : albusurile cu un praf de sare le mixam spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi smantana, amestecam cu o spatula, praful de budinca, apoi grisul, amestecam cu spatula pentru omogenizare.




Merele le curatam de coaja si le taiem bucatele.
Asamblare : 1/2 aluat ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) – bucatelele de mere – umplutura- 1/2 aluat ras.


Dam prajitura la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Cand prajitura s-a racit o feliem. Se poate adauga zahar pudra peste prajitura.
Alte retete asemanatoare :
Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris
Tort cu piscoturi si crema de gris
Sursa mea :
Prajitura cu mere si gris
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii