Prajitura cu mere, gris si smantana

Prajitura cu mere gris si smantana

Prajitura cu mere, gris si smantana

Aluat :

5 galbenusuri

250 g zahar

200 g unt 80%

2 lg amidon alimentar

300 g faina

2 lgt praf de copt (10 g)

 

Umplutura :

5 albusuri

200 g zahar

500 ml smantana 25%

1 plic budinca de vanilie (40 g)

130 g gris

5 mere

 

Mod de asamblare  pentru Prajitura cu mere , gris si smantana :

Aluat : mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar (cernute). Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini, il impartim in 2 bile pe care le invelim intr-o folie alimentara si le dam la congelator pentru 1 ora.

Umplutura : albusurile cu un praf de sare le mixam spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi smantana, amestecam cu o spatula, praful de budinca, apoi grisul, amestecam cu spatula pentru omogenizare.

Merele le curatam de coaja si le taiem bucatele.

Asamblare : 1/2 aluat ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) – bucatelele de mere – umplutura- 1/2 aluat ras.

Dam prajitura la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Cand prajitura s-a racit o feliem. Se poate adauga zahar pudra peste prajitura.

Prajitura cu mere, gris si smantana

Prajitura cu mere, gris si smantana

Alte retete asemanatoare :

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Tort cu piscoturi si crema de gris

 

Sursa mea :

Prajitura cu mere si gris

Spor la prajiturit ! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...