Aluat :
125 g unt moale
150 g zahar
3 oua mari
un praf de sare
150 g branza de vaci grasa
100 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1 plic budinca vanilie (40 g)
4 mere
Crusta nuci :
75 g unt moale
75 g faina
2 lg zahar pudra
75 g nuci macinate
1 lgt scortisoara macinata
Mod de preparare :
Crusta nuci : amestecam toate ingredientele(eu am folosit migdale).
Aluat : mixam untul moale cu zaharul, adaugam apoi cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare, praful de sare, branza de vaci, faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt, iar la urma cubulete de mere. Amestecam cu o lingura si asezam compozitia in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra presaram crusta.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.
Spor la prajiturit ! O prajitura rapida si delicioasa ! 🙂
Sursa : http://www.madicuisine.ro/retete/dulciuri/prajitura-cu-mere-si-crusta-de-nuci-2116
0 Comentarii