Blat :
2 oua
65 ml ulei
120 ml iaurt simplu
150 ml apa fiarta
1 fiola esenta de vanilie
100 g faina
65 g faina de migdale
30 g cacao
120 g zahar
1/2 lgt praf de copt
1/2 lgt bicarbonat
1/4 lgt sare
Crema ciocolata :
200 g mascarpone
200 g crema de branza Philadelphia
200 g Nutella
1 fiola esenta de vanilie
Crema zmeura :
200 g zmeura
4 lg zahar
2 lg apa rece
2 lg zeama de lamaie
2 lg crema ciocolata de mai sus
Decor:
50 g alune prajite
50 g nuci prajite
bucatele de ciocolata
Mod de preparare :
Blat : apa fiarta o amestecam cu pudra de cacao . Ouale le mixam cu uleiul treptat, adaugam iaurtul, esenta de vanilie si crema de cacao de mai sus racorita. Peste ele cernem ingredientele uscate : faina, faina de migdale, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Amestecam bine si coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2 pe lungine. Obtinem 2 blaturi de 12,5*35 cm, apoi fiecare blat il taiem in 2 pe orizontala.
Crema ciocolata : mixam mascarponele cu crema de branza, adaugam fiola de vanilie, apoi Nutella. Punem crema la frigider pana pregatim crema de zmeura.
Crema zmeura : zmeura impreuna cu apa, zaharul si zeama de lamaie, le punem pe foc mediu, amestecand mereu, circa 5 minute. Lasam sa se raceasca si dam la frigider. In crema rece, adaugam 2 lg din crema de ciocolata de mai sus. Omogenizam si lasam deoparte.
Asamblare : blat cacao-1/3 crema ciocolata-blat cacao-1/3 crema ciocolata-blat cacao-crema zmeura-blat cacao-crema ciocolata-decor (alunele si nucile le macinam grosier).
Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem.
Foarte buna prajitura !
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2015/10/prajitura-cu-mascarpone-nutella-si-zmeura.html
0 Comentarii