Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura

Blat :

2 oua

65 ml ulei

120 ml iaurt simplu

150 ml apa fiarta

1 fiola esenta de vanilie

100 g faina

65 g faina de migdale

30 g cacao

120 g zahar

1/2 lgt praf de copt

1/2 lgt bicarbonat

1/4 lgt sare

 

Crema ciocolata :

200 g mascarpone

200 g crema de branza Philadelphia

200 g Nutella

1 fiola esenta de vanilie

 

Crema zmeura :

200 g zmeura

4 lg zahar

2 lg apa rece

2 lg zeama de lamaie

2 lg crema ciocolata de mai sus

 

Decor:

50 g alune prajite

50 g nuci prajite

bucatele de ciocolata

 

Mod de preparare :

Blat : apa fiarta o amestecam cu pudra de cacao . Ouale le mixam cu uleiul treptat, adaugam iaurtul, esenta de vanilie si crema de cacao de mai sus racorita. Peste ele cernem ingredientele uscate : faina, faina de migdale, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Amestecam bine si coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2 pe lungine. Obtinem 2 blaturi de 12,5*35 cm, apoi fiecare blat il taiem in 2 pe orizontala.

Crema ciocolata : mixam mascarponele cu crema de branza, adaugam fiola de vanilie, apoi Nutella. Punem crema la frigider pana pregatim crema de zmeura.

Crema zmeura : zmeura impreuna cu apa, zaharul si zeama de lamaie, le punem pe foc mediu, amestecand mereu, circa 5 minute. Lasam sa se raceasca si dam la frigider. In crema rece, adaugam 2 lg din crema de ciocolata de mai sus. Omogenizam si lasam deoparte.

 Asamblare :  blat cacao-1/3 crema ciocolata-blat cacao-1/3 crema ciocolata-blat cacao-crema zmeura-blat cacao-crema ciocolata-decor (alunele si nucile le macinam grosier).

Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem.

 

Foarte buna prajitura !

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2015/10/prajitura-cu-mascarpone-nutella-si-zmeura.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
582
3151
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest