Prajitura cu mac si vanilie

IMG_0896

Blat :
8 albusuri
200 g zahar
5 lg faina
100 g mac
100 g cocos

Crema :
8 galbenusuri
100 g zahar
300 ml lapte
3 lg faina
200 g unt

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final faina amestecata cu macul si nuca de cocos. Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru circa 20 de minute.

IMG_0863

IMG_0866

IMG_0867

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece. Crema o punem pe aburi pana cand se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca.

IMG_0870

IMG_0871

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de oua racita. Omogenizam , apoi intindem crema peste blat.

IMG_0880

Punem prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi. Cine doreste poate presara peste crema, nuca de cocos.

IMG_0896

Absolut delicioasa ! 🙂

Sursa mea : http://www.laurasava.ro/2012/05/19/prajitura-cu-mac-si-nuca-de-cocos/

 

2 Comentarii

  1. Aurica

    pppffffff, nici nu mai stau pe ganduri si ma pregatesc sa pun in aplicare reteta, arata bine si cred ca are un gust foarte bun si delicios, o combinatie excelenta intre ingrediente 😉

    Răspuns
  2. Marioara

    Ne prezentati retete practice, consistente, destul de usor de pregatit, ingrediente pe care le procuram cu usurinta si apreciez ca ne sunteti de mare ajutor. Va multumesc !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...