Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

 

Foi mac :

6 albusuri

6 lg zahar

10 lg mac

4 lg faina

 

Foaie bezea :

3 albusuri

3 lg zahar

3 lg faina

2 lg ulei

 

Crema :

7 galbenusuri

6 lg zahar

500 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

250 g unt (80%)

 

Decor :

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare Prajitura cu mac si crema de vanilie :

Foi mac : impartim cantitatile in 2 si caocem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute, in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0084

Foaie bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.

DSC_0094

 Crema : intr-o craticioara cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

DSC_0088

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi il el incorporam treptat, cate o lingura din budinca rece. Crema o impartim in 3.

 Asamblare : foaie mac-1/3 crema-foaie bezea-1/3 crema-foaie mac-1/3 crema-cioalata alba rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

DSC_0096

DSC_0097

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

 

O prajitura absolut delicioasa, excelenta pentru a fi pregatita la evenimente sau sarbatori.

Spor la prajiturit !

 

Sursa mea de inspiratie :      

Prajitura cu mac si crema de vanilie

 

Alte retete cu mac :

Prajitura cremoasa cu mac si lamaie

Prajitura cu mac si vanilie

Placinta cu mac

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu mac si crema de vanilie - NoiInBucatarie - […] sursa: http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
  2. Prajitura cu mac si crema de vanilie - Farfuria cu Gust - Retete culinare din intreaga lume - […] sursa: http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
  3. Prajitura cu mac si crema de vanilie - Ciocolata cu Zambete - […] sursa: http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
  4. Ванілька з маком – виглядає дуже смачно. — Де є все - […] За матеріалами http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6