Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

 

Foi mac :

6 albusuri

6 lg zahar

10 lg mac

4 lg faina

 

Foaie bezea :

3 albusuri

3 lg zahar

3 lg faina

2 lg ulei

 

Crema :

7 galbenusuri

6 lg zahar

500 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

250 g unt (80%)

 

Decor :

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare Prajitura cu mac si crema de vanilie :

Foi mac : impartim cantitatile in 2 si caocem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute, in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0084

Foaie bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.

DSC_0094

 Crema : intr-o craticioara cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

DSC_0088

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi il el incorporam treptat, cate o lingura din budinca rece. Crema o impartim in 3.

 Asamblare : foaie mac-1/3 crema-foaie bezea-1/3 crema-foaie mac-1/3 crema-cioalata alba rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

DSC_0096

DSC_0097

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

 

O prajitura absolut delicioasa, excelenta pentru a fi pregatita la evenimente sau sarbatori.

Spor la prajiturit !

 

Sursa mea de inspiratie :      

Prajitura cu mac si crema de vanilie

 

Alte retete cu mac :

Prajitura cremoasa cu mac si lamaie

Prajitura cu mac si vanilie

Placinta cu mac

 

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu mac si crema de vanilie - NoiInBucatarie - […] sursa: http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
  2. Prajitura cu mac si crema de vanilie - Farfuria cu Gust - Retete culinare din intreaga lume - […] sursa: http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
  3. Prajitura cu mac si crema de vanilie - Ciocolata cu Zambete - […] sursa: http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
  4. Ванілька з маком – виглядає дуже смачно. — Де є все - […] За матеріалами http://miremirc.ro/2016/05/03/prajitura-cu-mac-si-crema-de-vanilie/ […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10