Prajitura cu lamaie, cacao si cocos
Blat nuci :
5 oua
150 g zahar
200 g nuci macinate
2 lg cacao
3 biscuiti macinati
100 ml apa rece
Bezea cocos:
5 albusuri
160 g zahar pudra cu aroma vanilie
4 lg cocos
2 lg faina
Crema :
5 galbenusuri
200 g zahar
4 lg faina
400 ml lapte
200 g unt
1 lamaie medie
Decor :
cocos
Mod de preparare Prajitura cu lamaie, cacao si cocos :
Blat nuci : zaharul, apa si nucile le punem intr-o cratita , pe foc mediu, pana scade apa, amestecand mereu; luam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam biscuitii macinati, amestecati cu pudra de cacao. La sfarsit incorporam albusurile mixate spuma. Compozitia o punem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Lasam blatul sa se raceasca.
Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi adaugam faina amestecata cu cocosul. omogenizam cu o spatula si intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la 160 grade Celsius, circa 25 minute.
Crema : galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina, laptele treptat pentru a nu se forma cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de la 1 lamaie medie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam si in el adaugam lingura cu lingura din crema racita. Crema o impartim in 2.
Asamblare : blat nuci-1/2 crema-bezea cocos-1/2 crema-cocos
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu crema de lamaie :
0 Comentarii