Prajitura cu lamaie, cacao si cocos

Blat nuci :

5 oua

150 g zahar

200 g nuci macinate

2 lg cacao

3 biscuiti macinati

100 ml apa rece

 

Bezea cocos:

5 albusuri

160 g zahar pudra cu aroma vanilie

4 lg cocos

2 lg faina

 

Crema :

5 galbenusuri

200 g zahar

4 lg faina

400 ml lapte

200 g unt

1 lamaie medie

 

Decor :

cocos

 

Mod de preparare :

Blat nuci : zaharul, apa si nucile le punem intr-o cratita , pe foc mediu, pana scade apa, amestecand mereu; luam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam biscuitii macinati, amestecati cu pudra de cacao. La sfarsit incorporam albusurile mixate spuma. Compozitia o punem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute. Lasam blatul sa se raceasca.

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi adaugam faina amestecata cu cocosul. omogenizam cu o spatula si intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la 160 grade Celsius, circa 25 minute.

Crema : galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina, laptele treptat pentru a nu se forma cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de la 1 lamaie medie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam si in el adaugam lingura cu lingura din crema racita. Crema o impartim in 2.

 Asamblare : blat nuci-1/2 crema-bezea cocos-1/2 crema-cocos

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
988
1095
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest