Prajitura cu iaurt si prune uscate

DSC_0487

1 pahar iaurt de 175 ml

Ingrediente :

3 oua mari

1  pahar zahar

2/3 pahar ulei

1 pahar iaurt (175 g)

1/2 pahar cocos

2+1/2 pahar faina

1 plic praf de copt (10g)

1 pahar prune uscate

 

1-2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Mixam spuma ouale cu zaharul (15 minute), adaugam apoi uleiul treptat, mixand mereu, iaurtul, iar la sfarsit cocosul si faina amestecata cu praful de copt cernute ; incorporam prunele uscate taiate cubulete mici. Omogenizam si coacem prajitura in tava (20*30cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 35 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0467 DSC_0468 DSC_0469 DSC_0470 DSC_0471

Lasam prajitura sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si feliem.

DSC_0487

DSC_0481

 

Delicioasa, pufoasa, rapida ! 🙂      Spor la prajiturit !!!

 

Sursa  :  http://www.enjoy-dessert.com/2013/05/prajitura-cu-iaurt-si-prune-uscate.html

3 Comentarii

  1. Profa

    Paharul citi mililitri trebuie sa aiba ??

    Răspuns
    • miremirc

      am scris sub poza de sus : 175 ml , adica un pahar de iaurt cumparat din comert 🙂

      Răspuns
  2. Profa

    Am facut prajitura si a iesit malai. Ori uleiul este prea mult ori faina este prea multa.
    In poza faina arata mai putina. Mai verificati inca o data cantitatile,nu de alta dar muncesc degeaba!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1160
830
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest