Ingrediente :
5 oua
200 g zahar
un praf de sare
200 ml iaurt simplu
100 ml ulei
1 plic praf de copt (10 g)
esenta de migdale
200 g faina
150-200 g capsuni proaspeti
Decor :
1 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Galbenusurile le mixam cu uleiul treptat, apoi adaugam iaurtul, esenta de migdale si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Lasam deoparte. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile de mai sus. Amestecam cu o lingura, apoi adaugam faina cernuta. Omogenizam in continuare cu lingura, cu miscari circulare. Turnam compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatele de capsuni (spalam capsunile, le stergem de apa cu un prosop de hartie, apoi le taiem bucatele) stropite cu putina faina. Dam tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit si o decoram cu zahar pudra.
O prajitura rapida, gustoasa si foarte usor de realizat . Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa : http://desertdecasa.ro/prajitura-cu-iaurt-si-capsuni/
Azi am facut o , foarte buna 🙂 ma gandesc ca se poate face si cu alte fructe ♡
se poate face si cu alte fructe 🙂 te astept sa incerci si alte retete .
Spune-mi te rog de ce in pozele tale sunt blaturile asa de galbene ? Sunt asa de la poze sau chiar asa este si in realitate ? 🙂
blaturile sunt galbene deoarece folosesc oua de la gaini crescute la curte 🙂
Am inteles ; Super 🙂 cand ma voi întoarce acasa si eu am sa folosesc oua de la curte , avem si noi gainute 🙂 Super situ , mai ales retetele de prajituri ♡
multumesc frumos 🙂