Prajitura cu iaurt si capsuni

Ingrediente :

5 oua

200 g zahar

un praf de sare

200 ml iaurt simplu

100 ml ulei

1 plic praf de copt (10 g)

esenta de migdale

200 g faina

 

150-200 g capsuni proaspeti

 

Decor :

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Galbenusurile le mixam cu uleiul treptat, apoi adaugam iaurtul, esenta de migdale si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Lasam deoparte. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea tare. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile de mai sus. Amestecam cu o lingura, apoi adaugam faina cernuta. Omogenizam in continuare cu lingura, cu miscari circulare. Turnam compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatele de capsuni (spalam capsunile, le stergem de apa cu un prosop de hartie, apoi le taiem bucatele) stropite cu putina faina. Dam tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit si o decoram cu zahar pudra.

O prajitura rapida, gustoasa si foarte usor de realizat . Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : http://desertdecasa.ro/prajitura-cu-iaurt-si-capsuni/

6 Comentarii

  1. Claudia-Cristina Petrovai

    Azi am facut o , foarte buna 🙂 ma gandesc ca se poate face si cu alte fructe ♡

    Răspuns
    • miremirc

      se poate face si cu alte fructe 🙂 te astept sa incerci si alte retete .

      Răspuns
  2. Claudia-Cristina Petrovai

    Spune-mi te rog de ce in pozele tale sunt blaturile asa de galbene ? Sunt asa de la poze sau chiar asa este si in realitate ? 🙂

    Răspuns
    • miremirc

      blaturile sunt galbene deoarece folosesc oua de la gaini crescute la curte 🙂

      Răspuns
  3. Claudia-Cristina Petrovai

    Am inteles ; Super 🙂 cand ma voi întoarce acasa si eu am sa folosesc oua de la curte , avem si noi gainute 🙂 Super situ , mai ales retetele de prajituri ♡

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...