Blat :
6 oua
un praf sare
200 g zahar
10 lg apa rece
280 g faina
3 lg cacao
Crema :
500 ml lapte
4 lg pline faina
200 g zahar
1 ou
150 g unt (80%)
coaja rasa de la 1 lamaie (sau 150 g nuci prajite si tocate)
Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
200 ml frisca
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand circa 5 minute, adaugam treptat apa rece , mixand mereu apoi galbenusurile , faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (26*39 cm) tapetata cu hartie de copt.
Crema : oul il amestecam cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele. Punem la fiert pana se ingroasa crema, luam de pe foc si adaugam untul de la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie (sau nuci prajite si tocate). Lasam crema sa se raceasca.
Glazura : frisca lichida o aducem pana la punctul de fierbere, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele.
Asamblare : blat-crema-glazura.
Spor la prajiturit !!! 🙂
0 Comentarii