Prajitura cu glazura de ciocolata

DSC_0201

Blat :

6 oua

un praf sare

200 g zahar

10 lg apa rece

280 g faina

3 lg cacao

 

Crema :

500 ml lapte

4 lg pline faina

200 g zahar

1 ou

150 g unt (80%)

coaja rasa de la 1 lamaie (sau 150 g nuci prajite si tocate)

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

200 ml frisca

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand circa 5 minute, adaugam treptat apa rece , mixand mereu apoi galbenusurile , faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (26*39 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0155 DSC_0156

Crema : oul il amestecam cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele. Punem la fiert pana se ingroasa crema, luam de pe foc si adaugam untul de la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie (sau nuci prajite si tocate). Lasam crema sa se raceasca.

DSC_0161

 

DSC_0163

 

Glazura : frisca lichida o aducem pana la punctul de fierbere, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele.

Asamblare : blat-crema-glazura.

DSC_0167

dsc_0201

Spor la prajiturit !!! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...