Prajitura cu glazura de ciocolata

DSC_0201

Blat :

6 oua

un praf sare

200 g zahar

10 lg apa rece

280 g faina

3 lg cacao

 

Crema :

500 ml lapte

4 lg pline faina

200 g zahar

1 ou

150 g unt (80%)

coaja rasa de la 1 lamaie (sau 150 g nuci prajite si tocate)

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

200 ml frisca

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand circa 5 minute, adaugam treptat apa rece , mixand mereu apoi galbenusurile , faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (26*39 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0155 DSC_0156

Crema : oul il amestecam cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele. Punem la fiert pana se ingroasa crema, luam de pe foc si adaugam untul de la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie (sau nuci prajite si tocate). Lasam crema sa se raceasca.

DSC_0161

 

DSC_0163

 

Glazura : frisca lichida o aducem pana la punctul de fierbere, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele.

Asamblare : blat-crema-glazura.

DSC_0167

dsc_0201

Spor la prajiturit !!! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1289
636
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest