Prajitura cu glazura de ciocolata

DSC_0201

Blat :

6 oua

un praf sare

200 g zahar

10 lg apa rece

280 g faina

3 lg cacao

 

Crema :

500 ml lapte

4 lg pline faina

200 g zahar

1 ou

150 g unt (80%)

coaja rasa de la 1 lamaie (sau 150 g nuci prajite si tocate)

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

200 ml frisca

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand circa 5 minute, adaugam treptat apa rece , mixand mereu apoi galbenusurile , faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (26*39 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0155 DSC_0156

Crema : oul il amestecam cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele. Punem la fiert pana se ingroasa crema, luam de pe foc si adaugam untul de la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie (sau nuci prajite si tocate). Lasam crema sa se raceasca.

DSC_0161

 

DSC_0163

 

Glazura : frisca lichida o aducem pana la punctul de fierbere, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele.

Asamblare : blat-crema-glazura.

DSC_0167

dsc_0201

Spor la prajiturit !!! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6