Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Blat :
6 oua
6 lg zahar
2,5 lg ulei
7 lg faina
esenta de vanilie
Umplutura :
gem de caise
Glazura :
300 ml smantana pentru frisca
300 g crema de branza Philadelphia sau Almette
75 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare Prajitura cu gem de caise si crema de branza :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu uleiul, treptat, ca la maioneza, iar la urma faina cernuta. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit, il taiem in 2 sau 3.




Ungem cu gem de caise cele 2 blaturi .
Glazura : mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta, adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si crema de branza philadelphia. Mixam pana obtinem o crema spumoasa, pe care o intindem peste blat.





Spor la prajiturit !! 🙂
Anul nou sa va aduca sanatate, impliniri, fericire, mult noroc in toate si tot ce va doriti sa se implineasca ! 🙂
Sursa mea de inspiratei :
Prajitura cu gem de caise si frisca






0 Comentarii