Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Blat :

6 oua

6 lg zahar

2,5 lg ulei

7 lg faina

esenta de vanilie

 

Umplutura :

gem de caise

 

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

300 g crema de branza Philadelphia sau Almette

75 g zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare Prajitura cu gem de caise si crema de branza :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu uleiul, treptat, ca la maioneza, iar la urma faina cernuta. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit, il taiem in 2 sau 3.

Ungem cu gem de caise cele 2 blaturi .

Glazura : mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta, adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si crema de branza philadelphia. Mixam pana obtinem o crema spumoasa, pe care o intindem peste blat.

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Anul nou sa va aduca sanatate, impliniri, fericire, mult noroc in toate si tot ce va doriti sa se implineasca ! 🙂

Sursa mea de inspiratei :

Prajitura cu gem de caise si frisca

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...