Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella
Blat :
4 oua
120 g mac nemacinat
160 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 lg faina
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
Sirop blat :
100 ml cafea espresso tare indulcita
Crema mascarpone :
500 g mascarpone
160 g zahar pudra cu aroma de vanilie
250 ml smantana pentru frisca
15 g gelatina granulata
200 g fructe proaspete sau din compot
Crema Nutella :
350 g Mascarpone
200 g Nutella
Plus :
250 g piscoturi
200 ml cafea espresso tare indulcita
2 lg rom
Decor :
ciocolata rasa grosier
Mod de preparare Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella :
Blat : mixam spuma albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile, mixand cu grija , iar la final pudra de cacao amestecata cu faina, macul si praful de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 25-30 minute. Lasam blatul sa se raceasca.
Crema mascarpone : mixam Mascarponele cu zaharul pudra cu aroma de vanilie, apoi adaugam smantana pentru frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Gelatina o amestecam cu 120 ml apa rece si o lasam la hidratat pentru circa 15 minute, apoi o topim la microunde sau pe baie de aburi, fara sa o fierbem. O adaugam peste crema de mascarpone. Crema obtinuta o intindem peste blatul rece pe care l-am insiropat cu espresso; la final fructele taiate bucatele mici le asezam peste crema si le apasam usor in crema.
Peste fructe asezam piscoturile insiropate in espresso.
Crema Nutella : mixam putin Mascarponele, adaugam Nutella si mai mixam putin pentru omogenizare. Crema obtinuta o intindem peste piscoturile insiropate. Deasupra radem ciocolata neagra sau cu lapte.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa mea de inspiratie : :
Prajitura Vant Spaniol
0 Comentarii