Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

6 foi :

2 oua

150 g zahar

150 ml lapte

150 ml ulei

2 lgt rase amoniac

2 lg otet

un praf de sare

esenta de vanilie

30 g cacao

600-620 g faina

 

Crema :

5 galbenusuri

200 g zahar

5 lg faina

750 ml lapte

esenta de vanilie

250 g unt (80%)

 

Glazura :

100 g ciocolata 52%

2 lg ulei

40 g ciocolata alba

 

Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie :

6 foi : mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele, apoi uleiul, amoniacul stins in otet, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, il cantarim si il impartim in 6 bile. Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie cu dimensiunea 25*35 cm, pe o foaie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 5 minute. Foile se coc foarte repede.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele si punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam untul si mixam putin pentru omogenizare. Crema o impartim in 5. pe ultima foaie nu punem crema.

Glazura : ciocolata neagra si uleiul le topim, apoi intindem peste prajitura. Ciocolata alba o punem intr-o punga, in apa fiarta si o lasam sa se topeasca. Scoatem punga cu ciocolata topita din apa, o lasam sa se tempereze putin, taiem coltul pungii si trasam linii paralele peste ciocolata neagra. Cu o scobitoare trasam perpendicular linii peste liniile de ciocolata neagra, astfel formam modelul care ste in poza.

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea :

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6