Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

6 foi :

2 oua

150 g zahar

150 ml lapte

150 ml ulei

2 lgt rase amoniac

2 lg otet

un praf de sare

esenta de vanilie

30 g cacao

600-620 g faina

 

Crema :

5 galbenusuri

200 g zahar

5 lg faina

750 ml lapte

esenta de vanilie

250 g unt (80%)

 

Glazura :

100 g ciocolata 52%

2 lg ulei

40 g ciocolata alba

 

Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie :

6 foi : mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele, apoi uleiul, amoniacul stins in otet, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, il cantarim si il impartim in 6 bile. Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie cu dimensiunea 25*35 cm, pe o foaie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 5 minute. Foile se coc foarte repede.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele si punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam untul si mixam putin pentru omogenizare. Crema o impartim in 5. pe ultima foaie nu punem crema.

Glazura : ciocolata neagra si uleiul le topim, apoi intindem peste prajitura. Ciocolata alba o punem intr-o punga, in apa fiarta si o lasam sa se topeasca. Scoatem punga cu ciocolata topita din apa, o lasam sa se tempereze putin, taiem coltul pungii si trasam linii paralele peste ciocolata neagra. Cu o scobitoare trasam perpendicular linii peste liniile de ciocolata neagra, astfel formam modelul care ste in poza.

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea :

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4