Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie
6 foi :
2 oua
150 g zahar
150 ml lapte
150 ml ulei
2 lgt rase amoniac
2 lg otet
un praf de sare
esenta de vanilie
30 g cacao
600-620 g faina
Crema :
5 galbenusuri
200 g zahar
5 lg faina
750 ml lapte
esenta de vanilie
250 g unt (80%)
Glazura :
100 g ciocolata 52%
2 lg ulei
40 g ciocolata alba
Mod de preparare Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie :
6 foi : mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele, apoi uleiul, amoniacul stins in otet, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, il cantarim si il impartim in 6 bile. Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie cu dimensiunea 25*35 cm, pe o foaie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 5 minute. Foile se coc foarte repede.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele si punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam untul si mixam putin pentru omogenizare. Crema o impartim in 5. pe ultima foaie nu punem crema.
Glazura : ciocolata neagra si uleiul le topim, apoi intindem peste prajitura. Ciocolata alba o punem intr-o punga, in apa fiarta si o lasam sa se topeasca. Scoatem punga cu ciocolata topita din apa, o lasam sa se tempereze putin, taiem coltul pungii si trasam linii paralele peste ciocolata neagra. Cu o scobitoare trasam perpendicular linii peste liniile de ciocolata neagra, astfel formam modelul care ste in poza.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie
0 Comentarii