Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Blat :

8 oua

200 g zahar

200 g nuci macinate

100 g faina

un praf de sare

 

Crema ciocolata :

250 ml smantana pentru frisca (30%)

250 g ciocolata neagra (70%)

100 g unt (80%)

visine din compot

 

Crema caramel :

250 g zahar

200 ml smantana pentru frisca (30%)

50 g unt (80%)

200 g Mascarpone

 

Glazura :

150 g ciocolata (52%)

1,5 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata :

2 Foi : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi astfel : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam apoi galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu nucile macinate. Compozitia o intindem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru circa 10-15 minute. Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in 2 si vom obtinem 2 blaturi cu dimensiunea 20×30 cm.

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

La fel procedam si cu cealalta foaie.

Crema ciocolata : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca si o punem pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Omogenizam bine, apoi adaugam untul bucatele de la temperatura camerei si din nou amestecam. Acoperim cu un capac si lasam crema la rece pentru 3 ore.

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Crema caramel : intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul la caramelizat, dar fara sa-l ardem . Adaugam smantana pentru frisca si mai tinem pe foc pana se topeste zaharul caramelizat. Luam de pe foc si aqdaugam untul. Omogenizam si lasam crema caramel sa se raceasca.  Peste crema caramel rece adaugam cate 1 lingura, mixand usor, din mascarpone rece. Crema caramel si mascarponele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Glazura ciocolata : intr-o craticioara u fund dublu sau pe baie de aburi punem cele 3 ingrediente pana se omogenizeaza.

Asamblare : foaie nuci-2/3 crema ciocolata-visine-foaie nuci-2/3 crema caramel-foaie nuci-1/3 crema ciocolata-1/3 crema caramel-foaie nuci-glazura ciocolata.

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Peste prajitura am pus o foaie de copt si peste ea un tocator de lemn mai greu si am lasat prajitura peste noapte, apoi am facut glazura si am intins-o peste prajitura.

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

 

Spor la prajiturit ! 🙂  O prajitura excelenta !

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata.

Alte retete cu nuci :

Prajitura cu nuci si jeleu de ciocolata

Prajitura de vis cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5