Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

 

Crema 1 :

400 ml smantana pentru frisca (35%)

300 g ciocolata cu lapte

 

Crema 2 :

200 ml smantana pentru frisca (35%)

100 g ciocolata neagra (45-55%)

 

Blat :

6 oua mici

5 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

1 lg cu varf cacao

1 boaba de tonka rasa fin

1 lgt praf de copt

 

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata :

       Crema 1 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.

 Crema 2 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele. Amestecam cu un tel pentru omogenizare. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.

 Blat : galbenusurile le mixam putin cu uleiul si boaba de tonka rasa , treptat, ca si la maioneza. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile de mai sus cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coace in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

 Asamblare : 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – crema 2.

Cine doreste poate insiropa balturile astfel : 4 lg zahar le carameliza, apoi le stingem cu 150 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Folosim siropul racit.

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

 

 

Super ciocolatoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratei :

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Alte retete cu crema de ciocolata :

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

Confirmări/Notificări

  1. SUPER ČOKOLADNI KOLAČ - idealna365.info - […] Izvorni recept na rumunskom […]
  2. SUPER ČOKOLADNI KOLAČ – Recepti za SVE - […] Izvorni recept na rumunskom […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6