Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

 

Crema 1 :

400 ml smantana pentru frisca (35%)

300 g ciocolata cu lapte

 

Crema 2 :

200 ml smantana pentru frisca (35%)

100 g ciocolata neagra (45-55%)

 

Blat :

6 oua mici

5 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

1 lg cu varf cacao

1 boaba de tonka rasa fin

1 lgt praf de copt

 

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata :

       Crema 1 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.

 Crema 2 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele. Amestecam cu un tel pentru omogenizare. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.

 Blat : galbenusurile le mixam putin cu uleiul si boaba de tonka rasa , treptat, ca si la maioneza. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile de mai sus cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coace in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

 Asamblare : 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – crema 2.

Cine doreste poate insiropa balturile astfel : 4 lg zahar le carameliza, apoi le stingem cu 150 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Folosim siropul racit.

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

 

 

Super ciocolatoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratei :

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Alte retete cu crema de ciocolata :

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

Confirmări/Notificări

  1. SUPER ČOKOLADNI KOLAČ - idealna365.info - […] Izvorni recept na rumunskom […]
  2. SUPER ČOKOLADNI KOLAČ – Recepti za SVE - […] Izvorni recept na rumunskom […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1