Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

 

Crema 1 :

400 ml smantana pentru frisca (35%)

300 g ciocolata cu lapte

 

Crema 2 :

200 ml smantana pentru frisca (35%)

100 g ciocolata neagra (45-55%)

 

Blat :

6 oua mici

5 lg zahar

3 lg ulei

5 lg faina

1 lg cu varf cacao

1 boaba de tonka rasa fin

1 lgt praf de copt

 

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata :

       Crema 1 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.

 Crema 2 : smantana o punem intr-o cratita pe foc mediu pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra bucatele. Amestecam cu un tel pentru omogenizare. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o acoperim si o punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore sau pentru cine nu are rabdare, la congelator pentru circa 20-30 minute.

 Blat : galbenusurile le mixam putin cu uleiul si boaba de tonka rasa , treptat, ca si la maioneza. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste. Peste spuma de albusuri adaugam galbenusurile de mai sus cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coace in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 35 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

 Asamblare : 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – 1/2 crema 1 – 1/3 blat – crema 2.

Cine doreste poate insiropa balturile astfel : 4 lg zahar le carameliza, apoi le stingem cu 150 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Folosim siropul racit.

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

 

 

Super ciocolatoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratei :

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Alte retete cu crema de ciocolata :

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

 

1 Comentariu

Confirmări/Notificări

  1. SUPER ČOKOLADNI KOLAČ - idealna365.info - […] Izvorni recept na rumunskom […]
  2. SUPER ČOKOLADNI KOLAČ – Recepti za SVE - […] Izvorni recept na rumunskom […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...