Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Blat cacao :

8 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

6 lg faina

3 lg cacao

 

Umplutura mere :

1,5 kg mere

1 lg unt

1/2 cana suc de portocala

20 g gelatina granulata (2 plicuri)

 

Crema :

2 galbenusuri

6 lg zahar

2 lg amidon alimentar

2 lg faina

500 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

 

Decor :

ciocolata rasa sau ciocolata topita

 

Mod de preparare Prajitura cu crema si umplutura de mere :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute, in tava (26×37 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece il taiem in 2.

Umplutura mere :

Gelatina o amestecam cu sucul de portocala si o lasam la hidratat cat curatam merele. Eu am folosit suc stors de portocala . Cine doreste o prajitura mai dulce, poate adauga zahar cand calim merele.

Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si impreuna cu untul le punem intr-o cratita, pe foc mediu, circa 10 minute. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, nu foarte tare, cat sa dizolve gelatina hidratata in suc. Lasam umplutura de mere sa se raceasca.

Crema : galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina si amidonul , amestecam, incorporam laptele treptat si punem cratita pe foc mediu, amestecand pana se ingroasa crema. Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate o lingura din crema racita.

Asamblare : 1/2 blat cacao-umplutura mere-1/2 blat cacao-crema-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere

Alte retete asemanatoare cu mere :

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

Prajitura cu mere si vanilie

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7