Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Blat cacao :

8 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

6 lg faina

3 lg cacao

 

Umplutura mere :

1,5 kg mere

1 lg unt

1/2 cana suc de portocala

20 g gelatina granulata (2 plicuri)

 

Crema :

2 galbenusuri

6 lg zahar

2 lg amidon alimentar

2 lg faina

500 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

 

Decor :

ciocolata rasa sau ciocolata topita

 

Mod de preparare Prajitura cu crema si umplutura de mere :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute, in tava (26×37 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece il taiem in 2.

Umplutura mere :

Gelatina o amestecam cu sucul de portocala si o lasam la hidratat cat curatam merele. Eu am folosit suc stors de portocala . Cine doreste o prajitura mai dulce, poate adauga zahar cand calim merele.

Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si impreuna cu untul le punem intr-o cratita, pe foc mediu, circa 10 minute. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, nu foarte tare, cat sa dizolve gelatina hidratata in suc. Lasam umplutura de mere sa se raceasca.

Crema : galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina si amidonul , amestecam, incorporam laptele treptat si punem cratita pe foc mediu, amestecand pana se ingroasa crema. Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate o lingura din crema racita.

Asamblare : 1/2 blat cacao-umplutura mere-1/2 blat cacao-crema-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere

Alte retete asemanatoare cu mere :

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

Prajitura cu mere si vanilie

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6