Prajitura cu crema mascarpone si lamaie
Blat cu nuci :
12 albusuri
12 lg zahar pudra
12 lg biscuiti macinati
12 lg nuci macinate
2 lg faina
esenta de migdale
un praf de sare
Crema mascarpone si lamaie :
6 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 lg amidon alimentar
250 ml lapte
125 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
zeama de la 1/2 lamaie sau dupa gust
Crema ciocolata :
6 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 lg amidon alimentar
250 ml lapte
160 g ciocolata neagra (55%)
200 ml smantana pentru frisca
Glazura :
100 g zahar
100 g nuci intregi
Mod de preparare Prajitura cu crema mascarpone si lamaie :
Blat : impartim cantitatea in 2 si coacem 2 foi astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand circa 10 minute, apoi adaugam esenta de migdale si nucile macinate amestecate cu biscuitii macinati si faina. Amestecam cu o lingura , cu atentie , pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute. Procedam la fel si pentru al doilea blat cu nuci.
Lasam foaia coapta sa se raceasca, apoi o rasturnam invers si dezlipim hartia de copt.
Crema de mascarpone si lamaie :
Galbenusurile le batem cu zaharul pudra putin, adaugam amidonul si apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
In crema rece adaugam mascarponele, mixand , apoi zeama de lamaie dupa gust, iar la urma smantana pentru frisca mixata spuma.
Crema obtinuta o intindem peste o foaie cu nuci. Acoperim cu a doua foaie cu nuci.
Crema de ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam apoi amidonul, laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucati. Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Adaugam smantana pentru frisca batuta spuma si omogenizam.
Crema de ciocolata o intindem peste al doilea blat de nuci.
Dam prajitura la frigider, iar a doua zi pregatim nucile caramelizate.
Glazura : caramelizam zaharul, adaugam nucile, apoi intindem nucile caramelizate pe o foaie de copt pentru a se raci ; le mixam in robot si le presaram peste crema de ciocolata.
Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.
Eu am facut foile doar din 10 oua asa cum este reteta originala, dar mi se pare ca este cam multa crema.
O super mega buna prajitura.
Retete asemanatoare :
Mersi Miha pentru reteta 🙂
0 Comentarii