Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Blat cu nuci :

12 albusuri

12 lg zahar pudra

12 lg biscuiti macinati

12 lg nuci macinate

2 lg faina

esenta de migdale

un praf de sare

 

Crema mascarpone si lamaie :

6 galbenusuri

100 g zahar pudra

1 lg amidon alimentar

250 ml lapte

125 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

zeama de la 1/2 lamaie sau dupa gust

 

Crema ciocolata :

6 galbenusuri

100 g zahar pudra

1 lg amidon alimentar

250 ml lapte

160 g ciocolata neagra (55%)

200 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

100 g zahar

100 g nuci intregi

 

Mod de preparare Prajitura cu crema mascarpone si lamaie :

Blat : impartim cantitatea in 2 si coacem 2 foi astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand circa 10 minute, apoi adaugam esenta de migdale si nucile macinate amestecate cu biscuitii macinati si faina. Amestecam cu o lingura , cu atentie , pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute. Procedam la fel si pentru al doilea blat cu nuci.

dsc_0159

dsc_0160

dsc_0164

Lasam foaia coapta sa se raceasca, apoi o rasturnam invers si dezlipim hartia de copt.

Crema de mascarpone si lamaie :

Galbenusurile le batem cu zaharul pudra putin, adaugam amidonul si apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

dsc_0162

dsc_0163

In crema rece adaugam mascarponele, mixand , apoi zeama de lamaie dupa gust, iar la urma smantana pentru frisca mixata spuma.

dsc_0166

dsc_0167

Crema obtinuta o intindem peste o foaie cu nuci. Acoperim cu a doua foaie cu nuci.

dsc_0168

 Crema de ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam apoi amidonul, laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucati. Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Adaugam smantana pentru frisca batuta spuma si omogenizam.

dsc_0171

Crema de ciocolata o intindem peste al doilea blat de nuci.

dsc_0177

Dam prajitura la frigider, iar a doua zi pregatim nucile caramelizate.

 Glazura : caramelizam zaharul, adaugam nucile, apoi intindem nucile caramelizate pe o foaie de copt pentru a se raci ; le mixam in robot si le presaram peste crema de ciocolata.

dsc_0181

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.

Eu am facut foile doar din 10 oua asa cum este reteta originala, dar mi se pare ca este cam multa crema.

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

O super mega buna prajitura.

Retete asemanatoare :

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Prajitura Krantz cu lamaie

Prajitura cu nuci si crema de portocale

 

Mersi Miha pentru reteta  🙂

Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7