Prajitura cu crema mascarpone si lamaie

dsc_0229

Blat cu nuci :

12 albusuri

12 lg zahar pudra

12 lg biscuiti macinati

12 lg nuci macinate

2 lg faina

esenta de migdale

un praf de sare

 

Crema mascarpone si lamaie :

6 galbenusuri

100 g zahar pudra

1 lg amidon alimentar

250 ml lapte

125 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

zeama de la 1/2 lamaie sau dupa gust

 

Crema ciocolata :

6 galbenusuri

100 g zahar pudra

1 lg amidon alimentar

250 ml lapte

160 g ciocolata neagra (55%)

200 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

100 g zahar

100 g nuci intregi

 

Mod de preparare :

Blat : impartim cantitatea in 2 si coacem 2 foi astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand circa 10 minute, apoi adaugam esenta de migdale si nucile macinate amestecate cu biscuitii macinati si faina. Amestecam cu o lingura , cu atentie , pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute. Procedam la fel si pentru al doilea blat cu nuci.

dsc_0159

dsc_0160

dsc_0164

Lasam foaia coapta sa se raceasca, apoi o rasturnam invers si dezlipim hartia de copt.

Crema de mascarpone si lamaie :

Galbenusurile le batem cu zaharul pudra putin, adaugam amidonul si apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

dsc_0162

dsc_0163

In crema rece adaugam mascarponele, mixand , apoi zeama de lamaie dupa gust, iar la urma smantana pentru frisca mixata spuma.

dsc_0166

dsc_0167

Crema obtinuta o intindem peste o foaie cu nuci. Acoperim cu a doua foaie cu nuci.

dsc_0168

 Crema de ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul pudra, adaugam apoi amidonul, laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucati. Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Adaugam smantana pentru frisca batuta spuma si omogenizam.

dsc_0171

Crema de ciocolata o intindem peste al doilea blat de nuci.

dsc_0177

Dam prajitura la frigider, iar a doua zi pregatim nucile caramelizate.

 Glazura : caramelizam zaharul, adaugam nucile, apoi intindem nucile caramelizate pe o foaie de copt pentru a se raci ; le mixam in robot si le presaram peste crema de ciocolata.

dsc_0181

dsc_0182

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.

Eu am facut foile doar din 10 oua asa cum este reteta originala, dar mi se pare ca este cam multa crema.

dsc_0238

dsc_0229

dsc_0189

 

O super mega buna prajitura.

Mersi Miha pentru reteta  🙂

 

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-mascarpone-si-lamaie/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...