Prajitura cu crema ganache

Prajitura cu crema ganache

Prajitura cu crema ganache

 

Blat :

8 oua

9 lg zahar

5 lg ulei

3 lg apa fiarta

9 lg faina

4 lg cacao

1 plic praf de copt

 

Crema :

500 ml frisca lichida

180 g ciocolata neagra (45% cacao-Milka neagra)

200 g ciocolata (Milka dessert)

1 lg plina cu ness

3 lg apa fiarta

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

3 lg unt

5 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura cu crema ganache :

 Blat : intr-un castron mixam spuma ouale cu un praf de sare si zaharul (10 minute), adaugam apoi treptat uleiul, apa fiarta, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Compozitia o coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 2025 minute. facem testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 3.

 Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele si ness-ul dizolvat in apa fiarta. Omogenizam cu un tel, apoi lasam crema sa se racoreasca la temperatura camerei;  o dam la frigider pentru minim 3 ore. Scoatem de la rece crema si o mixam cu ajutorul mixerului, pana devine pufoasa.  Crema obtinuta o impartim in 2.

Glazura : punem cele 3 ingrediente intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, amestecand cu un tel .

Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-glazura.

Prajitura cu crema ganache

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete cu crema ganache :

Prajitura cu ciocolata Mars

Prajitura Opera

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Nicoleta

    Blat prea lichid… care de fapt nici nu creste pt a fi taiat in 3. ..si consumam 8 oua..Crema ..apa chioara…

    Răspuns
  2. miremirc

    ai vreo reteta de prajitura ca iti iese bine ? daca da, imi poti trimite si mie reteta ?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4