Prajitura cu crema ganache
Blat :
8 oua
9 lg zahar
5 lg ulei
3 lg apa fiarta
9 lg faina
4 lg cacao
1 plic praf de copt
Crema :
500 ml frisca lichida
180 g ciocolata neagra (45% cacao-Milka neagra)
200 g ciocolata (Milka dessert)
1 lg plina cu ness
3 lg apa fiarta
Glazura :
200 g ciocolata cu lapte
3 lg unt
5 lg lapte
Mod de preparare Prajitura cu crema ganache :
Blat : intr-un castron mixam spuma ouale cu un praf de sare si zaharul (10 minute), adaugam apoi treptat uleiul, apa fiarta, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Compozitia o coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 2025 minute. facem testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 3.
Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele si ness-ul dizolvat in apa fiarta. Omogenizam cu un tel, apoi lasam crema sa se racoreasca la temperatura camerei; o dam la frigider pentru minim 3 ore. Scoatem de la rece crema si o mixam cu ajutorul mixerului, pana devine pufoasa. Crema obtinuta o impartim in 2.
Glazura : punem cele 3 ingrediente intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, amestecand cu un tel .
Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-glazura.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu crema ganache :
Blat prea lichid… care de fapt nici nu creste pt a fi taiat in 3. ..si consumam 8 oua..Crema ..apa chioara…
ai vreo reteta de prajitura ca iti iese bine ? daca da, imi poti trimite si mie reteta ?