Prajitura cu crema ganache

Prajitura cu crema ganache

Prajitura cu crema ganache

 

Blat :

8 oua

9 lg zahar

5 lg ulei

3 lg apa fiarta

9 lg faina

4 lg cacao

1 plic praf de copt

 

Crema :

500 ml frisca lichida

180 g ciocolata neagra (45% cacao-Milka neagra)

200 g ciocolata (Milka dessert)

1 lg plina cu ness

3 lg apa fiarta

 

Glazura :

200 g ciocolata cu lapte

3 lg unt

5 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura cu crema ganache :

 Blat : intr-un castron mixam spuma ouale cu un praf de sare si zaharul (10 minute), adaugam apoi treptat uleiul, apa fiarta, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Compozitia o coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 2025 minute. facem testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 3.

 Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele si ness-ul dizolvat in apa fiarta. Omogenizam cu un tel, apoi lasam crema sa se racoreasca la temperatura camerei;  o dam la frigider pentru minim 3 ore. Scoatem de la rece crema si o mixam cu ajutorul mixerului, pana devine pufoasa.  Crema obtinuta o impartim in 2.

Glazura : punem cele 3 ingrediente intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, amestecand cu un tel .

Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-glazura.

Prajitura cu crema ganache

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete cu crema ganache :

Prajitura cu ciocolata Mars

Prajitura Opera

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Nicoleta

    Blat prea lichid… care de fapt nici nu creste pt a fi taiat in 3. ..si consumam 8 oua..Crema ..apa chioara…

    Răspuns
  2. miremirc

    ai vreo reteta de prajitura ca iti iese bine ? daca da, imi poti trimite si mie reteta ?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11