Prajitura cu crema de vanilie

DSC_0311

Blat :

5 oua

un praf de sare

5 lg zahar

5 lg faina

1 fiola esenta de vanilie

 

5 lg zahar pentru caramelizat

 

Crema :

1 plic budinca de vanilie (40 g)

400 ml lapte

4 lg zahar

200 g unt (80%)

 

Decor :

200 ml frisca lichida (sau 200 ml smantana pentru frisca +2 lg cu varf zahar pudra)

30 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la final faina si esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura. Coacem blatul in tava (23*35 cm ) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

DSC_0282

 Crema : pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosind cantitatile din reteta. Acoperim budinca obtinuta cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin iar in el adaugam treptat cate 1 lingura din budinca rece.

DSC_0279

Topim cele 5 linguri de zahar, apoi cu o lingura stropim jumatatea de blat de jos.

DSC_0280

   Asamblare : 1/2 blat – caramel – crema – 1/2 blat – frisca – ciocolata rasa.

DSC_0281 DSC_0283

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa .

DSC_0311

DSC_0285

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://retetepapabun.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie/

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
915
1212
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest