Prajitura cu crema de vanilie
Blat :
5 oua
un praf de sare
5 lg zahar
5 lg faina
1 fiola esenta de vanilie
5 lg zahar pentru caramelizat
Crema :
1 plic budinca de vanilie (40 g)
400 ml lapte
4 lg zahar
200 g unt (80%)
Decor :
200 ml frisca lichida (sau 200 ml smantana pentru frisca +2 lg cu varf zahar pudra)
30 g ciocolata rasa
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la final faina si esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura. Coacem blatul in tava (23*35 cm ) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Crema : pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosind cantitatile din reteta. Acoperim budinca obtinuta cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin iar in el adaugam treptat cate 1 lingura din budinca rece.
Topim cele 5 linguri de zahar, apoi cu o lingura stropim jumatatea de blat de jos.
Asamblare : 1/2 blat – caramel – crema – 1/2 blat – frisca – ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa .
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu crema de vanilie :
0 Comentarii