Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Blat :

6 oua

6 lg zahar

6 lg ulei

7 lg faina

esenta de vanilie

1 lgt praf de copt

 

Crema :

3 galbenusuri

400 ml lapte

130 g zahar

esenta de vanilie

4 lg faina

180 g unt

 

Spuma de ness :

3 albusuri

3 lg zahar

3 lgt ness

3 lg zahar pentru caramelizat

 

Decor :

ness

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul , esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt (cernute). Coacem blatul in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Blatul rece, il taiem in 2.

Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam faina, amestecand , apoi laptele rece. Punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin; in el adaugam cate 1 lg din crema racita.

Intre cele 2 blaturi intindem crema si dam prajitura la frigider.

Spuma de ness : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi cele 3 lg zahar, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam ness-ul . La urma turnam in fir subtire zaharul caramelizat din cele 3 lg de zahar, in timp ce mixam. Aceasta spuma o intindem peste prajitura.

 Asamblare : 1/2 blat-crema-1/2 blat-spuma de ness.

Prajitura o taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.calatorprinviata.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-spuma-de-ness/

3 Comentarii

  1. Octavian

    Reteta ingenioasa, simpla si cu un gust deosebit. Am incercat-o si recomand tuturor ! Multumesc

    Răspuns
    • miremirc

      Multumesc pentru ca ai incercat reteta si pentru ca ti-a placut 🙂

      Răspuns
  2. Cristina

    Toate retetele sunt minunate. Felicitari.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1269
684
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest