Prajitura cu crema de nuci si rom

Prajitura cu crema de nuci si rom

Prajitura cu crema de nuci si rom

Blat :

4 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

2 lg lapte

1 lgt praf de copt

1 fiola esenta de vanilie

coaja rasa de la 1/2 lamaie

8 lg faina

 

Crema :

100 g unt (80%)

150 g zahar pudra

1 fiola esenta de rom

150 g nuci macinate

2 lg cacao

50 g ciocolata neagra rasa fin

1 lg zeama de lamaie

5 lg lapte

1/2 blat sfaramat

 

Sirop :

100 ml apa

1 lg zahar

zeama de lamaie

 

Glazura :

200 g ciocolata neagra (52%)

200 ml smantana pentru frisca (35%)

1 fiola esenta de rom (optional)

 

Mod de preparare Prajitura cu crema de nuci si rom :

 Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute) . Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Eu am copt blatul in tava 25*35 cm , dar mi s-a parut putin cam joasa prajitura. Sau coacem in tava 25*35 cm, 1 portie si jumatate.

DSC_0088 DSC_0089 DSC_0090 DSC_0091

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2. O jumatate de blat se insiropeaza (fierbem apa cu zaharul circa 3 minute, luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie; lasam sa se raceasca), iar o jumatate se sfarama .

DSC_0092

 Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam apoi nucile macinate, pudra de cacao, ciocolata rasa fin, , apoi ( blat sfaramat stropit cu zeama de lamaie , lapte si esenta de rom). Crema se intinde peste jumatatea de blat insiropata .

DSC_0094 DSC_0095 DSC_0096 DSC_0097 DSC_0099

Glazura : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 1 minut, apoi amestecam pentru omogenizare. Turnam glazura obtinuta peste crema. Dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu crema de nuci si rom

O prajitura rapida si delicioasa !! Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa : http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/prajitura-cu-crema-de-nuci-16941

 

Retete asemanatoare gasiti mai jos :

Prajitura cu biscuiti si gem

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11