Prajitura cu crema de nuci si rom

DSC_0165

Blat :

4 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

2 lg lapte

1 lgt praf de copt

1 fiola esenta de vanilie

coaja rasa de la 1/2 lamaie

8 lg faina

 

Crema :

100 g unt (80%)

150 g zahar pudra

1 fiola esenta de rom

150 g nuci macinate

2 lg cacao

50 g ciocolata neagra rasa fin

1 lg zeama de lamaie

5 lg lapte

1/2 blat sfaramat

 

Sirop :

100 ml apa

1 lg zahar

zeama de lamaie

 

Glazura :

200 g ciocolata neagra (52%)

200 ml smantana pentru frisca (35%)

1 fiola esenta de rom (optional)

 

Mod de preparare :

 Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute) . Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Eu am copt blatul in tava 25*35 cm , dar mi s-a parut putin cam joasa prajitura. Sau coacem in tava 25*35 cm, 1 portie si jumatate.

DSC_0088 DSC_0089 DSC_0090 DSC_0091

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2. O jumatate de blat se insiropeaza (fierbem apa cu zaharul circa 3 minute, luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie; lasam sa se raceasca), iar o jumatate se sfarama .

DSC_0092

 Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam apoi nucile macinate, pudra de cacao, ciocolata rasa fin, , apoi ( blat sfaramat stropit cu zeama de lamaie , lapte si esenta de rom). Crema se intinde peste jumatatea de blat insiropata .

DSC_0094 DSC_0095 DSC_0096 DSC_0097 DSC_0099

Glazura : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 1 minut, apoi amestecam pentru omogenizare. Turnam glazura obtinuta peste crema. Dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

DSC_0101

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

DSC_0165

DSC_0116

O prajitura rapida si delicioasa !! Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa : http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/prajitura-cu-crema-de-nuci-16941

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...