Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

 

Blat cacao :

6 oua

150 g zahar

200 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

40 ml ulei

40 ml apa rece

3 lg pline cacao

 

Crema ciocolata alba :

400 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)

5 g gelatina granulata

 

Sirop :

100 g zahar

1 lg apa rece

250 ml apa

 

Glazura :

150 g ciocolata cu lapte

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata alba :

Crema ciocolata alba : hidratam gelatina in 30 ml apa rece timp de 10 minute. Intr-o cratita de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Amestecam pentru omogenizare, apoi adaugam gelatina topita ( punem pe foc mic pentru a topi gelatina hidratata, amestecand mereu, fara a o da in clocot). Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Dupa ce crema s-a racit, o mixam pana se ingroasa bine, timp de cateva minute.

Blat cacao : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; adaugam apa rece treptat, mixand mereu. Incorporam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Amestecam in continuare , tot cu lingura, prin miscari circulare. Compozitia o punem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 – 25 minute . Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2.

Sirop : caramelizam zaharul cu 1 lg apa rece, apoi stingem cu cei 250 ml apa rece si punem pe foc pana se dizolva tot caramelul. Lasam sa se raceasca.

Glazura : intr-o cratita punem toate ingredientele, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare.

Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema -1/2 blat insiropat-glazura .

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

 

O prajitura rapida si usor de realizat . Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-crema-de-ciocolata-alba.html

 

Alte retete cu ciocolata alba :

Prajitura cu ciocolata alba si lemon curd

Prajitura cu migdale si ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba si migdale

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6