Prajitura cu crema de ciocolata alba

Blat cacao :

6 oua

150 g zahar

200 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

40 ml ulei

40 ml apa rece

3 lg pline cacao

 

Crema ciocolata alba :

400 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)

5 g gelatina granulata

 

Sirop :

100 g zahar

1 lg apa rece

250 ml apa

 

Glazura :

150 g ciocolata cu lapte

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Crema ciocolata alba : hidratam gelatina in 30 ml apa rece timp de 10 minute. Intr-o cratita de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Amestecam pentru omogenizare, apoi adaugam gelatina topita ( punem pe foc mic pentru a topi gelatina hidratata, amestecand mereu, fara a o da in clocot). Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Dupa ce crema s-a racit, o mixam pana se ingroasa bine, timp de cateva minute.

Blat cacao : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; adaugam apa rece treptat, mixand mereu. Incorporam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Amestecam in continuare , tot cu lingura, prin miscari circulare. Compozitia o punem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 – 25 minute . Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2.

Sirop : caramelizam zaharul cu 1 lg apa rece, apoi stingem cu cei 250 ml apa rece si punem pe foc pana se dizolva tot caramelul. Lasam sa se raceasca.

Glazura : intr-o cratita punem toate ingredientele, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare.

Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema -1/2 blat insiropat-glazura .

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

O prajitura rapida si usor de realizat . Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : https://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-crema-de-ciocolata-alba.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...