Prajitura cu cocos si crema de ananas

Prajitura cu cocos si crema de ananas

Prajitura cu cocos si crema de ananas

 

Blat galben :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

6 lg faina

 

Bezea cocos :

6 albusuri

6 lg zahar

100 g cocos

1 lg faina

 

Crema ananas :

6 galbenusuri

100 g zahar

2 plicuri budinca vanilie (2×40 g)

400 ml lapte

1 compot mare ananas

100 g unt (80%)

 

Decor :

1-2 lg cocos

 

Insiropat blat galben :

100 ml suc de ananas

 

Mod de preparare Prajitura cu cocos si crema de ananas :

 Blat galben : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina . Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma cocos-ul ametecat cu faina. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

Crema ananas : stoarcem ananasul de suc si il taiem bucatele foarte mici. Sucul obtinut il lasam deoparte. Amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi cele 2 plicuri de budinca de vanilie, sucul stors din compot (circa 230 ml), apoi laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand pana cand se ingroasa. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Crema racita o mixam putin si in ea adaugam untul moale de la temperatura camerei in cateva transe, mixand bine. La urma adaugam ananasul bucatele. Crema o impartim in 3.

 Asamblare : 1/2 blat galben insiropat-1/3 crema ananas-1/2 blat galben insiropat-1/3 crema ananas-bezea cocos-1/3 crema ananas-cocos.

Prajitura cu cocos si crema de ananas

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura cu cocos si crema de ananas

Prajitura cu cocos si crema de ananas

 

Super mega delicioasa ! Spor la prajiturit 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu crema de ananas si cocos

 

Alte retete cu ananas :

Tort cu capsuni si ananas

Tort cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Laura

    Arata delicios ! 🙂

    Răspuns
      • Liliana Cazan

        Cu ce putem inlocui budinca?
        Mulțumesc!

        Răspuns
        • miremirc

          Budinca o putem inlocui cu faina sau amidon alimentar.

          Răspuns
  2. Claudia-Cristina Petrovai

    Delicioasa

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7