Prajitura cu cocos si ciocolata

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

3 lg faina

2 lg cacao

 

Bezea cocos :

5 albusuri

150 g zahar

60 g cocos

2 lg faina

1 lgt praf de copt

 

Crema :

5 galbenusuri

150 g zahar

3 lg pline faina

2 lg cacao

500 ml lapte

200 g unt

 

Sirop :

200 ml apa

2 lg zahar

1 fiola esenta de rom

 

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma; incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu grija, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece, il taiem in 2.

 Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Coacem in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

 Sirop : apa si zaharul le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, circa 3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie; lasam siropul format sa se raceasca.

 Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam faina si pudra de cacao, iar la urma laptele rece treptat.  Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu un tel, pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. Omogenizam apoi impartim crema in 2.

Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Glazura obtinuta se intinde peste bezeaua de cocos.

Asamblare : 1/2 blat cacao insiropat-1/2 crema-1/2 blat cacao insiropat-bezea cocos-glazura ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Pentru cei care iubesc ciocolata si cocosul este o prajitura absolut delicioasa .

Spor la prajiturit !! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...