Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata

 

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

3 lg faina

2 lg cacao

 

Bezea cocos :

5 albusuri

150 g zahar

60 g cocos

2 lg faina

1 lgt praf de copt

 

Crema :

5 galbenusuri

150 g zahar

3 lg pline faina

2 lg cacao

500 ml lapte

200 g unt

 

Sirop :

200 ml apa

2 lg zahar

1 fiola esenta de rom

 

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura cu cocos si ciocolata :

Blat cacao : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma; incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu grija, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece, il taiem in 2.

 Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Coacem in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.

 Sirop : apa si zaharul le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, circa 3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie; lasam siropul format sa se raceasca.

 Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam faina si pudra de cacao, iar la urma laptele rece treptat.  Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu un tel, pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. Omogenizam apoi impartim crema in 2.

Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Glazura obtinuta se intinde peste bezeaua de cocos.

Asamblare : 1/2 blat cacao insiropat-1/2 crema-1/2 blat cacao insiropat-bezea cocos-glazura ciocolata.

Prajitura cu cocos si ciocolata

Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata

 

Pentru cei care iubesc ciocolata si cocosul este o prajitura absolut delicioasa .

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Alte retete cu cocos :

Prajitura cu nuca,cocos si crema mascarpone

Prajitura de ciocolata cu crema de cocos

Secuiasca cu cocos

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4