Prajitura cu cocos si ciocolata
Blat cacao :
5 oua
5 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
Bezea cocos :
5 albusuri
150 g zahar
60 g cocos
2 lg faina
1 lgt praf de copt
Crema :
5 galbenusuri
150 g zahar
3 lg pline faina
2 lg cacao
500 ml lapte
200 g unt
Sirop :
200 ml apa
2 lg zahar
1 fiola esenta de rom
Glazura :
150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte
Mod de preparare Prajitura cu cocos si ciocolata :
Blat cacao : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma; incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu grija, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece, il taiem in 2.
Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Coacem in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute.
Sirop : apa si zaharul le punem intr-o craticioara, pe foc mediu, circa 3 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie; lasam siropul format sa se raceasca.
Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam faina si pudra de cacao, iar la urma laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu un tel, pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. Omogenizam apoi impartim crema in 2.
Glazura : toate ingredientele le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Glazura obtinuta se intinde peste bezeaua de cocos.
Asamblare : 1/2 blat cacao insiropat-1/2 crema-1/2 blat cacao insiropat-bezea cocos-glazura ciocolata.
Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Pentru cei care iubesc ciocolata si cocosul este o prajitura absolut delicioasa .
Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete cu cocos :
0 Comentarii