Prajitura cu cocos prajit si banane
Blat :
5 oua
5 lg zahar
3 lg ulei
6 lg faina
Crema :
500 ml lapte
2 lg faina
3 lg amidon alimentar
150 g zahar
3 galbenusuri
200 g unt 80%
1 banana coapta
50 g cocos
Decor :
50 g cocos prajit
lichior de banane pentru insiropat
Mod de preparare Prajitura cu cocos prajit si banane :
Crema : galbenusurile cu zaharul le mixam, adaugam faina si amidonul, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin. In el adaugam cate 1 lg de crema pe rand, apoi incorporam cocos-ul, iar la sfarsir banana terciuita cu o furculita. Crema obtinuta o impartim in 2.
Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si pufoasa, apoi incorporam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2.
Asamblare : 1/2 blat insiropat cu lichior de banane-1/2 crema-1/2 blat insiropat cu lichior de banane-1/2 crema -cocos prajit.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu banane :
0 Comentarii