Prajitura cu cocos, iaurt si frisca
Blat :
7 oua
140 g faina
50 g amidon alimentar
200 g zahar
4 lg ulei
Crema :
200 g cocos
400 ml iaurt natur cremos
2 plicuri gelatina granulata (20 g)
150 ml apa rece
500 ml smantana pentru frisca
160 g zahar pudra
Decor :
cocos
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, faina amestecata cu amidonul alimentar. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit il taiem in 2.
Crema : cocosul il amestecam cu iaurtul; lasam sa stea 1 ora la frigider. Gelatina o hidratam in apa rece pentru 10 minute, apoi o topim , fara sa inceapa sa fiarba. In gelatina topita adaugam 1 lg din crema de iaurt, amestecam apoi incorporam peste restul de crema de iaurt. Amestecam bine cu mixerul. . Peste aceste ingrediente adaugam smantana pentru frisca batuta spuma impreuna cu zaharul pudra.
Asamblare : 1/2 blat-2/3 crema-1/2 blat-1/3 crema-cocos.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Si reteta degustata de fiica mea Cella :
https://www.youtube.com/watch?v=clevVO2FJ6o
Sursa mea de inspiratie :
Prajitura cu cocos iaurt si frisca
Bun!
hmmm.. Arata si sunt sigur ca este la fel de delicioasa precum arata!! 🙂
Arata incredibil, mi-a ramas gura apa doar uitandu-ma la poze…