Prajitura cu cocos, iaurt si frisca

Blat :

7 oua

140 g faina

50 g amidon alimentar

200 g zahar

4 lg ulei

Crema :

200 g cocos

400 ml iaurt natur cremos

2 plicuri gelatina granulata (20 g)

150 ml apa rece

500 ml smantana pentru frisca

160 g zahar pudra

Decor :

cocos

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, faina amestecata cu amidonul alimentar. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit il taiem in 2.

Crema : cocosul il amestecam cu iaurtul; lasam sa stea 1 ora la frigider. Gelatina o hidratam in apa rece pentru 10 minute, apoi o topim , fara sa inceapa sa fiarba. In gelatina topita adaugam 1 lg din crema de iaurt, amestecam apoi incorporam peste restul de crema de iaurt. Amestecam bine cu mixerul. . Peste aceste ingrediente adaugam smantana pentru frisca batuta spuma impreuna cu zaharul pudra.

Asamblare : 1/2 blat-2/3 crema-1/2 blat-1/3 crema-cocos.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Si reteta degustata de fiica mea Cella : https://www.youtube.com/watch?v=clevVO2FJ6o

Sursa : https://www.agendautila.ro/2020/02/prajitura-cu-cocos-iaurt-si-frisca/

3 Comentarii

  1. Alin Manea

    Bun!

    Răspuns
  2. Anunturi Gratuite

    hmmm.. Arata si sunt sigur ca este la fel de delicioasa precum arata!! 🙂

    Răspuns
  3. Foxi

    Arata incredibil, mi-a ramas gura apa doar uitandu-ma la poze…

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...