Prajitura cu cocos, ciocolata si biscuiti

Bezea cocos :

8 albusuri

180 g zahar

100 g cocos

3 lg faina

1 lgt otet

2 lg apa rece

 

Crema ciocolata :

8 galbenusuri

180 g zahar

4 lg lapte

150 g ciocolata neagra (50%)

200 g unt

 

100-150 g biscuiti

100 ml lapte

 

Glazura 1 :

120 g ciocolata

1 lg unt

2 lg lapte

 

sau

Glazura 2 :

200 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot, otetul treptat, mixand mai departe, apa treptat, mixand mai departe, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (35*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute. Rece, taiem in 2 si obtinem 2 foi 32*20 cm.

Crema ciocolata : galbenusurile le amestecam cu zaharul, cu laptele si punem cratita pe foc mic, amestecan mereu, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata. Omogenizam cu un tel, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema de ciocolata racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : bezea cocos-1/2 crema-bezea cocos-1/2 crema-biscuiti inmuiati in lapte-glazura ciocolata .

Cine nu doreste glazura de ciocolata, poate face o crema de ciocolata alba astfel : punem smantana pentru frisca intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba; luam deoparte si adaugam ciocolata alba, amestecand bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.)

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11