Prajitura cu cocos, ciocolata si biscuiti

Bezea cocos :

8 albusuri

180 g zahar

100 g cocos

3 lg faina

1 lgt otet

2 lg apa rece

 

Crema ciocolata :

8 galbenusuri

180 g zahar

4 lg lapte

150 g ciocolata neagra (50%)

200 g unt

 

100-150 g biscuiti

100 ml lapte

 

Glazura 1 :

120 g ciocolata

1 lg unt

2 lg lapte

 

sau

Glazura 2 :

200 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot, otetul treptat, mixand mai departe, apa treptat, mixand mai departe, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (35*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute. Rece, taiem in 2 si obtinem 2 foi 32*20 cm.

Crema ciocolata : galbenusurile le amestecam cu zaharul, cu laptele si punem cratita pe foc mic, amestecan mereu, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata. Omogenizam cu un tel, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema de ciocolata racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : bezea cocos-1/2 crema-bezea cocos-1/2 crema-biscuiti inmuiati in lapte-glazura ciocolata .

Cine nu doreste glazura de ciocolata, poate face o crema de ciocolata alba astfel : punem smantana pentru frisca intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba; luam deoparte si adaugam ciocolata alba, amestecand bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.)

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6