Prajitura cu coca-cola si cocos
 
Blat :
8 oua
400 g zahar
1 praf de sare
1 plic praf de copt
200 ml coca-cola
100 ml ulei
400 g faina
3 lg cacao neagra
 
Crema :
500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie (40 g)
3 lg zahar
 
250 g unt
160 g zahar pudra
100 g cocos
 
Sirop :
250 ml apa
2 lg zahar
 
Glazura :
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata (neagra, cu lapte sau alba )
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam spuma galbenusurile cu 300 g zahar si un praf de sare, uleiul treptat ca la maioneza, adaugam apoi praful de copt stins cu cola, alternand cu faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). 
 
 

        Incorporam si albusurile batute spuma cu 100 g zahar ramas. Omogenizam cu o lingura, prin miscari circulare.
 
  
       Compozitia o turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor , circa 25 minute, la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea.
 
 
   
         Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2  sau chiar 3.
 
        Sirop : fierbem apa cu zaharul circa 5 minute. Lasam sa se raceasca.
 
       Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind cantitatea de lapte si zahar din retetea. Lasam sa se raceasca, acoperind budinca cu folie alimentara pentru a nu forma crusta deasupra.
       Untul il mixam putin, adaugam 160 g zahar pudra, mixand cateva minute, apoi cate o lingura din budinca racita. La sfarsit adaugam cocos-ul. Omogenizam si impartim apoi crema in 2.
Prajitura este si mai buna daca vom pregati crema din cantitate dubla.
 
 
 
 
       Asamblare : 1/2 blat insiropat- 1/2 crema-1/2 blat insiropat-1/2 crema.
 
 
 
        Glazura : punem frisca lichida intr-o craticioara, pe foc mic si o lasam pana ajunge in punctul de fierbere. Luam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 2 minute, apoi cu un tel omogenizam bine.
 
 
        Lasam glazura sa se racoreasca putin, apoi o intindem peste prajitura si dam la frigider tava.
 
 
 
        Taiem felii de prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa.
  
 
 
        
Spor la pregatit reteta ! 🙂
 
  Reteta am primit-o de la o vecina , Dna Marioara Sarbu, careia ii multumesc pentru reteta !
 
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4