Prajitura cu cirese si mascarpone
Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
4 lg ulei
un praf de sare
1 lgt praf de copt
1 lg cacao
300 g cirese
1 lg rasa faina
Crema :
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
Decor :
1 lg cacao (sau 50 g ciocolata rasa)
Mod de preparare Prajitura cu cirese si mascarpone :
Blat : intr-un castron mixam galbenusurile treptat cu uleiul, ca la maioneza. Lasam deoparte.
Ciresele le spalam si le curatam de samburi, apoi le asezam pe un prosop de hartie .
Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa (circa 10-15 minute); adaugam maioneza de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt cernute. Compozitia o impartim in 2 : o parte ramane galbena, iar in cealalta jumatate adaugam 1 lg de cacao.
In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt intindem compozitia cu cacao; peste asezam ciresele amestecate cu lingura de faina, apoi compozitia galbena. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi adaugam smantana pentru frisca lichida si esenta de vanilie, mixand putin pentru omogenizare. Crema o intindem peste prajitura coapta rece. Deasupra pudram cu cacao.
Delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu cirese :
0 Comentarii