Prajitura cu cirese si mascarpone

Prajitura cu cirese si mascarpone

Prajitura cu cirese si mascarpone

 

Blat :

6 oua

6 lg zahar

6 lg faina

4 lg ulei

un praf de sare

1 lgt praf de copt

1 lg cacao

 

300 g cirese

1 lg rasa faina

 

Crema :

500 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra

1 fiola esenta de vanilie

 

Decor :

1 lg cacao (sau 50 g ciocolata rasa)

 

Mod de preparare Prajitura cu cirese si mascarpone :

   Blat : intr-un castron mixam galbenusurile treptat cu uleiul, ca la maioneza. Lasam deoparte.

Ciresele le spalam si le curatam de samburi, apoi le asezam pe un prosop de hartie .

Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa (circa 10-15 minute); adaugam maioneza de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt cernute. Compozitia o impartim in 2 : o parte ramane galbena, iar in cealalta jumatate adaugam 1 lg de cacao.

In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt intindem compozitia cu cacao; peste asezam ciresele amestecate cu lingura de faina, apoi compozitia galbena. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0427 DSC_0428 DSC_0429 DSC_0430 DSC_0431

 Crema : mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi adaugam smantana pentru frisca lichida si esenta de vanilie, mixand putin pentru omogenizare. Crema o intindem peste prajitura coapta rece. Deasupra pudram cu cacao.

Prajitura cu cirese si mascarpone

Prajitura cu cirese si mascarpone

 

Delicioasa !     Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu cirese si mascarpone

 

Alte retete cu cirese :

Prajitura cu cirese si bezea

Tort de mascarpone cu cirese

Prajitura „pacatul dulce”

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6