Prajitura cu cirese si mascarpone

DSC_0456

Blat :

6 oua

6 lg zahar

6 lg faina

4 lg ulei

un praf de sare

1 lgt praf de copt

1 lg cacao

 

300 g cirese

1 lg rasa faina

 

Crema :

500 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra

1 fiola esenta de vanilie

 

Decor :

1 lg cacao (sau 50 g ciocolata rasa)

 

Mod de preparare :

   Blat : intr-un castron mixam galbenusurile treptat cu uleiul, ca la maioneza. Lasam deoparte.

Ciresele le spalam si le curatam de samburi, apoi le asezam pe un prosop de hartie .

Separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa (circa 10-15 minute); adaugam maioneza de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt cernute. Compozitia o impartim in 2 : o parte ramane galbena, iar in cealalta jumatate adaugam 1 lg de cacao.

In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt intindem compozitia cu cacao; peste asezam ciresele amestecate cu lingura de faina, apoi compozitia galbena. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0427 DSC_0428 DSC_0429 DSC_0430 DSC_0431

 Crema : mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi adaugam smantana pentru frisca lichida si esenta de vanilie, mixand putin pentru omogenizare. Crema o intindem peste prajitura coapta rece. Deasupra pudram cu cacao.

DSC_0432

DSC_0448

DSC_0456

 

Delicioasa !     Spor la prajiturit !!  🙂

 

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/06/prajitura-cu-cirese-si-mascarpone.html

 

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
571
2928
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest