Blat :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
6 lg faina
3 lg cocos
esenta de vanilie
Crema :
1 plic budinca vanilie (40 g)
3 lg zahar
500 ml lapte
350 g branza de vaci grasa + 2 lg lapte
esenta de vanilie
4 lg zahar pudra
8 g gelatina granulata
70 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
Decor :
1 kg cirese
1 plic tort gelee rosu Dr. Oetker
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu cocos-ul. Omogenizam cu o lingura. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2.
Crema : fierbem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Rece o mixam putin.
Hidratam gelatina in 60 ml apa rece , timp de 15 minute.
Branza de vaci, esenta de vanilie, cele 2 linguri lapte si zaharul pudra le terciuim cu blenderul vertical, apoi adaugam din budinca rece de mai sus, lingura cu lingura, mixand bine.; adaugam gelatina hidratata mai sus si topita, amestecam bine, apoi ciocolata alba rasa si smantana pentru frisca mixata spuma. Omogenizam apoi impartim crema in 2.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema.
Decor : jumatati de cirese curatate de samburi, asezate in linie, una linga alta (pentru a taia usor prajitura)), jeleu rosu, pregatit conform instructiunilor de pe plic.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem.
Spor la prajiturit !
O prajitura usoara si delicioasa 🙂
0 Comentarii