Prajitura cu cirese si branza de vaci

Blat :

6 oua

6 lg zahar

3 lg ulei

6 lg faina

3 lg cocos

esenta de vanilie

 

Crema :

1 plic budinca vanilie (40 g)

3 lg zahar

500 ml lapte

350 g branza de vaci grasa + 2 lg lapte

esenta de vanilie

4 lg zahar pudra

8 g gelatina granulata

70 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

1 kg cirese

1 plic tort gelee rosu Dr. Oetker

 

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu cocos-ul. Omogenizam cu o lingura.  Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2.

Crema : fierbem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Rece o mixam putin.

Hidratam gelatina in 60 ml apa rece , timp de 15 minute.

Branza de vaci, esenta de vanilie, cele 2 linguri lapte si zaharul pudra le terciuim cu blenderul vertical, apoi adaugam din budinca rece de mai sus, lingura cu lingura, mixand bine.; adaugam gelatina hidratata mai sus si topita, amestecam bine, apoi ciocolata alba rasa si  smantana pentru frisca mixata spuma. Omogenizam apoi impartim crema in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema.

Decor : jumatati de cirese curatate de samburi, asezate in linie, una linga alta (pentru a taia usor prajitura)), jeleu rosu, pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem.

 

Spor la prajiturit !

O prajitura usoara si delicioasa 🙂

 

Sursa 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6