Prajitura cu ciocolata, caramel si nuci

Prajitura cu ciocolata, caramel si nuci

Prajitura cu ciocolata, caramel si nuci

 

Blat :

200 g faina

3 lg cacao

150 g zahar

1 lgt praf de copt

1/2 lgt bicarbonat de sodiu

3 oua

180 ml lapte batut

80 ml ulei

1 lgt esenta vanilie

100 g nuci prajite tocate

 

Crema :

150 g ciocolata neagra (75%)

50 ml frisca lichida

3 galbenusuri + 3 lg zahar

1 plic gelatina granulata (10g)

3 albusuri + 100 g zahar

150 ml frisca lichida

 

Sirop :

250 ml apa

3 lg zahar

esenta de vanilie

 

Caramel :

150 g zahar

75 g unt gras

100 ml frisca lichida

un praf de sare

 

Glazura :

150 g ciocolata neagra (75%)

75 ml frisca lichida

nuci tocate

 

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata, caramel si nuci :

   Blat : intr-un castron amestecam ingredientele umede, iar in altul pe cele uscate. Apoi le amestecam. Turnam compozitia in tava mare de aragaz si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

DSC_0149 DSC_0157

 Crema : Hidratam gelatina in 50 ml apa rece. Intr-o craticioara topim ciocolata rupta bucati impreuna cu 50 ml frisca lichida; peste adaugam galbenusurile mixate spuma cu 3 lg zahar, apoi frisca batuta spuma si albusurile spuma (mixate cu 100 g zahar). Omogenizam cu o lingura. Impartim crema in 2 sau 3 parti.

DSC_0163 DSC_0164

 Caramel : caramelizam zaharul, adaugam untul bucati, amestecand mereu, apoi frisca lichida si praful de sare.Tinem pe foc circa 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.

DSC_0166

 Asamblare : pregatim o forma in care asezam o folie alimentara. Peste ea asezam prajitura astfel :

1/3 blat insiropat-1/3 caramel-nuci prajite si tocate (eu am avut migdale) -1/3 crema

1/3 blat insiropat-1/3 caramel-nuci prajite si tocate (eu am avut migdale) -1/3 crema

1/3 blat insiropat-1/3 caramel-nuci prajite si tocate (eu am avut migdale) -1/3 crema

DSC_0169 DSC_0171

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o scoatem din folia alimentara. Deasupra intindem din glazura (punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic pana se omogenizeaza), iar restul de glazura o dam la frigider pana se raceste, apoi o mixam si cu ea imbracam marginilie tortului. Presaram nuci prajite si tocate . Taiem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura cu ciocolata, caramel si nuci

Prajitura cu ciocolata, caramel si nuci

Prajitura cu ciocolata, caramel si nuci

 

Spor la prajiturit !! Foarte buna prajitura. 🙂

 

Sursa : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2013/10/prajitura-cu-ciocolata-nuca-si-caramel.html

Alte retete cu nuci prajite :

Prajitura cu crema de cacao si nuci

Prajitura cu nuci si finetti

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. adina

    se pune si praf de copt si bicarbonat? Se pun 100 g nuci in blat iar la ansamblare alte nuci?

    Răspuns
  2. miremirc

    se pune si praf de copt si bicarbonat, la fel 100 g nuci in blat si alte nuci la asanblare 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6