Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

 

Blat :

300 g faina

200 g zahar pudra

50 g cacao

1 plic praf de copt (10 g )

1/2 lgt bicarbonat de sociu

400 ml iaurt

3 oua

100 ml ulei

1 fiola esenta de rom

 

Crema :

300 g ciocolata neagra (45-55%)

300 ml smantana pentru frisca (35%)

250 g Mascarpone

4 lg zahar pudra

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

1 lgt cacao

 

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si mascarpone :

 Blat : intr-un castron cernem faina, zaharul pudra, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam, apoi adaugam ouale, iaurtul, uleiul si esenta de rom. Mixam pentru omogenizare, apoi coacem in tava (20*30 cm) , in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30-35 minute.

DSC_0077 DSC_0080

DSC_0081

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Crema : intr-o craticioara de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca ; asezam craticioara pe foc mic, pana incepe frisca sa dea in clocot, apoi luam deoparte si adaugam ciocolata neagra (eu am folosit Milka dark) rupta bucatele. Amestecam pana cand compozitia devbine omogena. Lasam deoparte sa se raceasca, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore sau la congelator pentru 20 minute.

Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi adaugam crema de ciocolata rece. Mascarponele si crema de ciocolata trebuie sa fie reci de la frigider.

DSC_0099

Crema o impartim in 3 si ungem fiecare blat cu ea. Dam la frigider , iar in momentul servirii o pudram cu cacao.

DSC_0103

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

 

O prajitura delicioasa !!

Spor la prajiturit !  🙂

 

Sursa mea mea de inspiratie :

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

 

Alte retete cu ciocolata :

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Inghetata falsa de ciocolata

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Anna

    Blatul nu trebuie insiropat?

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Čokoladni kolač: Prelepog izgleda a još boljeg ukusa (Recept) | Fazon - […] Izvor: recept […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6