Prajitura cu ciocolata si mascarpone
Blat :
300 g faina
200 g zahar pudra
50 g cacao
1 plic praf de copt (10 g )
1/2 lgt bicarbonat de sociu
400 ml iaurt
3 oua
100 ml ulei
1 fiola esenta de rom
Crema :
300 g ciocolata neagra (45-55%)
300 ml smantana pentru frisca (35%)
250 g Mascarpone
4 lg zahar pudra
1 fiola esenta de rom
Decor :
1 lgt cacao
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si mascarpone :
Blat : intr-un castron cernem faina, zaharul pudra, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam, apoi adaugam ouale, iaurtul, uleiul si esenta de rom. Mixam pentru omogenizare, apoi coacem in tava (20*30 cm) , in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30-35 minute.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.
Crema : intr-o craticioara de inox cu fund dublu punem smantana pentru frisca ; asezam craticioara pe foc mic, pana incepe frisca sa dea in clocot, apoi luam deoparte si adaugam ciocolata neagra (eu am folosit Milka dark) rupta bucatele. Amestecam pana cand compozitia devbine omogena. Lasam deoparte sa se raceasca, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore sau la congelator pentru 20 minute.
Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi adaugam crema de ciocolata rece. Mascarponele si crema de ciocolata trebuie sa fie reci de la frigider.
Crema o impartim in 3 si ungem fiecare blat cu ea. Dam la frigider , iar in momentul servirii o pudram cu cacao.
O prajitura delicioasa !!
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea mea de inspiratie :
Alte retete cu ciocolata :
Blatul nu trebuie insiropat?
nu