Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

DSC_0993

Bezea cocos :

4 albusuri

125 g zahar

4 lg cocos

1,5 lg faina

1 lgt rasa praf de copt

 

Crema ciocolata :

100 g ciocolata neagra (55-70%)

200 ml smantana pentru frisca (35%)

1/2 fiola esenta de rom

 

Crema de branza :

200 ml smantana pentru frisca (35%)

150 g crema de branza Almette

3 lg pline zahar

1 fiola esenta de vanilie

 

Decor :

cocos

 

Mod de preparare :

 Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul mixand pana se topeste, iar la final incorporam faina amestecata cu cocosul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Intindem compozitia in tava (23*35 cm sau chiar 20*30 cm pentru cine doreste o prajitura mai inalta) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

DSC_0955 DSC_0956

Crema de ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara, pe foc mic pana incepe sa dea in clocot; luam deoparte si adaugam ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu 72% cacao dar cred ca e mai ok o ciocolata cu 55% cacao) rupta bucatele. Amestecam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta de rom. Lasam crema sa se raceasca; o punem in frigider pentru minim circa 3 ore sau in congelator pentru 30 minute, dupa care o scoatem si o mixam putin. Intindem crema peste bezeaua coapta si racita.

DSC_0958 DSC_0961

Crema de branza : crema de branza Almette o amestecam cu zaharul si esenta de vanilie, apoi le mixam bine; peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Omogenizam si intindem peste crema de ciocolata. Trasam valuri cu ajutorul unei furculite, apoi presaram fulgi de cocos sau aschii de ciocolata.

DSC_0963

DSC_0966

Prajitura se poate taia imediat si servi.

DSC_0978

DSC_0993

O prajitura delicioasa !! 🙂  Mult spor la prajiturit !!!

 

Sursa : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-ciocolata-si-blat-de-cocos/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...