Prajitura cu ciocolata si blat de cocos
Bezea cocos :
4 albusuri
125 g zahar
4 lg cocos
1,5 lg faina
1 lgt rasa praf de copt
Crema ciocolata :
100 g ciocolata neagra (55-70%)
200 ml smantana pentru frisca (35%)
1/2 fiola esenta de rom
Crema de branza :
200 ml smantana pentru frisca (35%)
150 g crema de branza Almette
3 lg pline zahar
1 fiola esenta de vanilie
Decor :
cocos
Mod de preparare :
Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul mixand pana se topeste, iar la final incorporam faina amestecata cu cocosul si praful de copt. Amestecam cu o lingura. Intindem compozitia in tava (23*35 cm sau chiar 20*30 cm pentru cine doreste o prajitura mai inalta) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.
Crema de ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara, pe foc mic pana incepe sa dea in clocot; luam deoparte si adaugam ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu 72% cacao dar cred ca e mai ok o ciocolata cu 55% cacao) rupta bucatele. Amestecam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta de rom. Lasam crema sa se raceasca; o punem in frigider pentru minim circa 3 ore sau in congelator pentru 30 minute, dupa care o scoatem si o mixam putin. Intindem crema peste bezeaua coapta si racita.
Crema de branza : crema de branza Almette o amestecam cu zaharul si esenta de vanilie, apoi le mixam bine; peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Omogenizam si intindem peste crema de ciocolata. Trasam valuri cu ajutorul unei furculite, apoi presaram fulgi de cocos sau aschii de ciocolata.
Prajitura se poate taia imediat si servi.
O prajitura delicioasa !! 🙂 Mult spor la prajiturit !!!
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu cocos :
0 Comentarii