Aluat :
100 g unt
100 g zahar
3 galbenusuri
150 g faina
Umplutura :
150 g ciocolata
1/2 pahar stafide
1/2 pahar nuci taiate bucatele
Bezea :
3 albusuri
un praf sare
100 g zahar
75 g faina
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi treptata galbenusurile, iar la final faina. Omogenizam si intindem aluatul intr-o forma (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Umplutura : stafidele le punem in rom timp de 30 min. Peste aluatul din tava asezam nucile taiate bucatele, stafide scurse de rom, apoi ciocolata taiata bucatele si ea.
Bezea : mixam albusurile cu praful de sare, cat sa obtinem spuma, adaugam apoi zaharul, mixand putin, iar la final faina. trebuie sa obtinem o bezea fluida, pe care o intindem peste umplutura din tava.
Dam prajitura la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc mediu.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
Pofta buna si sper sa incercati reteta pentru ca este absolut delicioasa ! 🙂
Sursa mea : http://alfinuta.blogspot.ro/2008/09/prajitura-cu-ciocolata-si-bezea.html
0 Comentarii