Prajitura cu ciocolata si bezea

IMG_0708

Aluat :
100 g unt
100 g zahar
3 galbenusuri
150 g faina

Umplutura :
150 g ciocolata
1/2 pahar stafide
1/2 pahar nuci taiate bucatele

Bezea :
3 albusuri
un praf sare
100 g zahar
75 g faina

Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi treptata galbenusurile, iar la final faina. Omogenizam si intindem aluatul intr-o forma (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_0701

Umplutura : stafidele le punem in rom timp de 30 min. Peste aluatul din tava asezam nucile taiate bucatele, stafide scurse de rom, apoi ciocolata taiata bucatele si ea.

IMG_0702

IMG_0703

IMG_0704

Bezea : mixam albusurile cu praful de sare, cat sa obtinem spuma, adaugam apoi zaharul, mixand putin, iar la final faina. trebuie sa obtinem o bezea fluida, pe care o intindem peste umplutura din tava.

IMG_0705

IMG_0706

Dam prajitura la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc mediu.

IMG_0707

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa rece.

IMG_0708

IMG_0743

Pofta buna si sper sa incercati reteta pentru ca este absolut delicioasa ! 🙂

Sursa mea : http://alfinuta.blogspot.ro/2008/09/prajitura-cu-ciocolata-si-bezea.html

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
582
2017
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest