Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti
Ingrediente :
200 g unt (80%)
200 g ciocolata neagra
4 oua mari
150 g zahar brun
75 g faina
25 g migdale macinate
4 pere (circa 500 g)
esenta de vanilie
50 g amaretti
Mod de preparare :
Untul impreuna cu ciocolata neagra ( eu am folosit 160 g ciocolata cu 55% cacao si 40 g ciocolata cu 75% cacao ) rupta bucati le topim intr-o craticioara de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi. Lasam sa se racoreasca.
Galbenusurile le mixam cu zaharul brun , apoi adaugam peste ele ciocolata de mai sus racorita. Amestecam bine si incorporam faina amestecata cu migdalele macinate, esenta de vanilie, albusurile batute spuma tare. Din compozitie retinem 8 linguri pe care le amestecam cu amaretti sfaramati (eu le-am pus intr-o punga si le-am sfaramat cu sucitorul) .
Restul compozitiei o intindem in forma rotunda (d=25 cm). Asezam perele (eu am folosit pere Abate coapte bine) curatate de coaja si taiate in sferturi , apoi peste ele intindem compozitia cu amaretti.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 150 grade Celsius, circa 50 minute, pe primul grilaj de jos al cuptorului. Lasam prajitura sa se raceasca si o putem felia si servi.
Cea mai buna prajitura cu ciocolata si amaretti !! Spor la prajiturit ! Chiar merita aceasta prajitura 🙂
Sursa : http://lumeamare.ro/2012/10/26/prajitura-cu-ciocolata-pere-si-amaretti/
Alte retete cu pere :
0 Comentarii