Prajitura cu ciocolata Mars
 

Prajitura cu ciocolata Mars

Prajitura cu ciocolata Mars

Blat: 
6 oua,
6 lg zahar,
6 lg faina,
3 lg ulei,
4 lg cacao,
1 plic praf de copt
 
Crema ganache:
200 g ciocolata negra(milka dessert),
250 ml frisca lichida (meggle)
 
Crema cu ciocolata mars:
200 ml frisca,
5 g gelatina,
3 batoane „mars”(3*4,7 g),
50 g ciocolata rasa
 
Glazura:
100 g ciocolata,
2 lg lapte,
1 lg unt
 
Sirop:
150 ml apa,
100g zahar,
rom dupa gust
 
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata Mars :
 Blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul apoi adaugam zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao; din aceasta compoztie coacem 3 foi in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt .
 
IMG_3722 IMG_3723 IMG_3724 IMG_3725       Crema ganache: Pe aburi, intr-o craticioara, punem 200 ml frisca cu ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 3 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, o mixam pana devine spuma; mixam cele 50 ml frisca lichida ramasa si apoi o incorporam in compozitia ce a stat la frigider.
 
IMG_3781 IMG_3782IMG_3791 IMG_3792        Crema cu „Mars”: gelatina se amesteca cu 50 ml apa si se lasa la hidratat cca 10 min, apoi o punem pe foc mic, pana se dizolva, dar sa nu atinga punctul de fierbere. Frisca se bate spuma tare,apoi peste ea punem gelatina ,batoanele „Mars” taiate cubulete mici si ciocolata rasa.
 
IMG_3794       Glazura: pe aburi topim punem toate ingredientele si amestecam pana devin omogene, apoi lasam sa se raceasca.
       Sirop: punem pe foc mic,intr-o craticioara, apa si zaharul, timp de 10 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
       Asamblare: foaie insiropata – crema ganache – foaie insiropata – crema cu „mars”- foaie insiropata – glazura – ornamente de ciocolata.
 
IMG_3793
 
IMG_3796
Prajitura cu ciocolata Mars
 
Prajitura cu ciocolata Mars
 
Prajitura cu ciocolata Mars
 
12940437863f0cd5a0
 
Sursa : Andreea Dianu
 
 
Alte retete cu ciocolata :
 
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-rigo-jancsi/
 
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-cu-foaie-de-dobos/
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6