Prajitura cu ciocolata Mars
 

Prajitura cu ciocolata Mars

Prajitura cu ciocolata Mars

Blat: 
6 oua,
6 lg zahar,
6 lg faina,
3 lg ulei,
4 lg cacao,
1 plic praf de copt
 
Crema ganache:
200 g ciocolata negra(milka dessert),
250 ml frisca lichida (meggle)
 
Crema cu ciocolata mars:
200 ml frisca,
5 g gelatina,
3 batoane „mars”(3*4,7 g),
50 g ciocolata rasa
 
Glazura:
100 g ciocolata,
2 lg lapte,
1 lg unt
 
Sirop:
150 ml apa,
100g zahar,
rom dupa gust
 
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata Mars :
 Blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul apoi adaugam zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao; din aceasta compoztie coacem 3 foi in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt .
 
IMG_3722 IMG_3723 IMG_3724 IMG_3725       Crema ganache: Pe aburi, intr-o craticioara, punem 200 ml frisca cu ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 3 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, o mixam pana devine spuma; mixam cele 50 ml frisca lichida ramasa si apoi o incorporam in compozitia ce a stat la frigider.
 
IMG_3781 IMG_3782IMG_3791 IMG_3792        Crema cu „Mars”: gelatina se amesteca cu 50 ml apa si se lasa la hidratat cca 10 min, apoi o punem pe foc mic, pana se dizolva, dar sa nu atinga punctul de fierbere. Frisca se bate spuma tare,apoi peste ea punem gelatina ,batoanele „Mars” taiate cubulete mici si ciocolata rasa.
 
IMG_3794       Glazura: pe aburi topim punem toate ingredientele si amestecam pana devin omogene, apoi lasam sa se raceasca.
       Sirop: punem pe foc mic,intr-o craticioara, apa si zaharul, timp de 10 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
       Asamblare: foaie insiropata – crema ganache – foaie insiropata – crema cu „mars”- foaie insiropata – glazura – ornamente de ciocolata.
 
IMG_3793
 
IMG_3796
Prajitura cu ciocolata Mars
 
Prajitura cu ciocolata Mars
 
Prajitura cu ciocolata Mars
 
12940437863f0cd5a0
 
Sursa : Andreea Dianu
 
 
Alte retete cu ciocolata :
 
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-rigo-jancsi/
 
https://miremirc.ro/prajituri/prajitura-cu-foaie-de-dobos/
Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10