Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi
Crema :
100 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
500 g mascarpone
2 lg zahar pudra
400 g piscoturi
300 ml lapte
dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine… circa 150-200 g
Glazura :
100 g ciocolata alba
80 ml smantana pentru frisca
Decor:
biscuiti cu unt macinati grosier
dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine…
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi :
Crema : 70 ml smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu. O asezam pe foc mic pana incepe sa fiarba. Luam craticioara de pe foc si adaugam 100 g ciocolata alba tocata. Amestecam bine pentru omogenizare, apoi punem la frigider pentru circa 30 minute.
Intr-un bol punem cascarponele, 330 ml smantana pentru frisca si cele 2 lg de zahar pudra. Mixam pana obtinem o crema pufoasa. Peste ea adaugam ciocolata topita racita de mai sus si mai mixam putin. Vom obtine o crema pufoasa si stabila. Crema o impartim in 2.
Asamblare : piscoturi inmuiate in lapte-1/2 crema-dulceata de visine-piscoturi inmuiate in lapte-1/2 crema-glazura-decor.
Folosim o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 20×30 cm. Ideala ar fi o forma 18×28 cm.
Glazura : intr-o craticioara de inox cu fund dublu punem 80 ml smantana pentru frisca. Asezam craticioara pe foc mic pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata tocata. Omogenizam si dam la frigider pentru circa 20 minute.
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata apoi feliem .
Spor la prajiturit ! :
Sursa mea :
https://poprostupycha.com.pl/przepis/ciasto-z-malinami-i-biala-czekolada/
Alte retete cu piscoturi :
0 Comentarii