Prajitura cu ciocolata alba si migdale

DSC_0719

Ingrediente :

200 g samburi migdale fara coaja

120 g zahar

180 g ciocolata alba

5 oua

60 g zahar pudra

coaja rasa de la 2 lamai

50 g amidon

8 g praf de copt

esenta de vanilie

100 ml ulei

un praf de sare

 

Mod de preparare :

Zaharul impreuna cu samburii de migdale le macinam cu robotul (blenderul) pana obtinem o consistenta fina.

Ciocolata o tocam cu un cutit sau rasa pe razatoarea cu ochiuri mici

. Radem coaja de lamaie.

Ouale impreuna cu zaharul pudra si praful de sare le mixam circa 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Peste ele adaugam ciocolata alba tocata (amestecam cu o lingura, prin miscari circulare, pentru a nu se lasa compozitia), migdalele cu zaharul macinate, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie, amidonul amestecat cu praful de copt (cernut) si la sfarsit uleiul. Coacem compozitia in forma rotunda (d=24 cm), in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius , 5 minute, apoi scadem temperatura la 160 grade Celsius si coacem circa 45-55 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0684 DSC_0685 DSC_0686

DSC_0704

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem.

DSC_0719

DSC_0699

Prajitura se pastreaza invelita in punga de plastic sau hartie sau hartie de copt , timp de cateva zile. Cu cat sta mai mult e mai buna si mai moale .

O prajitura pufoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !

 

Sursa : http://lumeamare.ro/2013/04/05/dolce-vita-la-capri-prajitura-cu-lamaie-si-ciocolata-alba/

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6