Prajitura cu ciocolata alba si migdale

DSC_0719

Ingrediente :

200 g samburi migdale fara coaja

120 g zahar

180 g ciocolata alba

5 oua

60 g zahar pudra

coaja rasa de la 2 lamai

50 g amidon

8 g praf de copt

esenta de vanilie

100 ml ulei

un praf de sare

 

Mod de preparare :

Zaharul impreuna cu samburii de migdale le macinam cu robotul (blenderul) pana obtinem o consistenta fina.

Ciocolata o tocam cu un cutit sau rasa pe razatoarea cu ochiuri mici

. Radem coaja de lamaie.

Ouale impreuna cu zaharul pudra si praful de sare le mixam circa 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Peste ele adaugam ciocolata alba tocata (amestecam cu o lingura, prin miscari circulare, pentru a nu se lasa compozitia), migdalele cu zaharul macinate, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie, amidonul amestecat cu praful de copt (cernut) si la sfarsit uleiul. Coacem compozitia in forma rotunda (d=24 cm), in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius , 5 minute, apoi scadem temperatura la 160 grade Celsius si coacem circa 45-55 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0684 DSC_0685 DSC_0686

DSC_0704

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem.

DSC_0719

DSC_0699

Prajitura se pastreaza invelita in punga de plastic sau hartie sau hartie de copt , timp de cateva zile. Cu cat sta mai mult e mai buna si mai moale .

O prajitura pufoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !

 

Sursa : http://lumeamare.ro/2013/04/05/dolce-vita-la-capri-prajitura-cu-lamaie-si-ciocolata-alba/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1309
584
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest