Ingrediente :
200 g samburi migdale fara coaja
120 g zahar
180 g ciocolata alba
5 oua
60 g zahar pudra
coaja rasa de la 2 lamai
50 g amidon
8 g praf de copt
esenta de vanilie
100 ml ulei
un praf de sare
Mod de preparare :
Zaharul impreuna cu samburii de migdale le macinam cu robotul (blenderul) pana obtinem o consistenta fina.
Ciocolata o tocam cu un cutit sau rasa pe razatoarea cu ochiuri mici
. Radem coaja de lamaie.
Ouale impreuna cu zaharul pudra si praful de sare le mixam circa 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Peste ele adaugam ciocolata alba tocata (amestecam cu o lingura, prin miscari circulare, pentru a nu se lasa compozitia), migdalele cu zaharul macinate, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie, amidonul amestecat cu praful de copt (cernut) si la sfarsit uleiul. Coacem compozitia in forma rotunda (d=24 cm), in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius , 5 minute, apoi scadem temperatura la 160 grade Celsius si coacem circa 45-55 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem.
Prajitura se pastreaza invelita in punga de plastic sau hartie sau hartie de copt , timp de cateva zile. Cu cat sta mai mult e mai buna si mai moale .
O prajitura pufoasa si delicioasa ! Spor la prajiturit !
Sursa : http://lumeamare.ro/2013/04/05/dolce-vita-la-capri-prajitura-cu-lamaie-si-ciocolata-alba/
0 Comentarii