Blat :
5 oua
5 lg zahar
2,5 lg ulei
1 fiola esenta de vanilie
6 lg faina
Bezea cacao :
5 albusuri
5 lg zahar
100 g nuci macinate
2 picaturi esenta de migdale
2 lg cacao
2 lg rase faina
Crema :
300 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
1 fiola esenta de vanilie
150 g crema de branza
Glazura :
100 ml smantana pentru frisca
1/2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Decor :
30 g ciocolata alba rasa
Mod de preparare :
Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucati. Amestecam pentru omogenizare. Lasam la temperatura camerei pana se raceste, apoi punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore sau pentru 20 minute la congelator. Crema rece o mixam pana se ingroasa, apoi adaugam crema de branza si esenta de vanilie, mixand bine pana obtinem o crema pufoasa.
Blat : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand bine pana se topeste, apoi uleiul amestecat cu esenta de vanilie si galbenusurile. Amestecam cu o lingura, iar la urma incorporam faina cernuta. Amestecam tot cu lingura. Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.
Bezea cacao : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam faina amestecata cu pudra de cacao, esenta de migdale, faina si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. Coacem bezeaua in tava (20×30 cm ) tapetata cu hartie , in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-bezea cacao-1/2 crema-1/2 blat-glazura-decor.
Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Un deliciu !!! Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa : https://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-ciocolata-alba-si-bezea-cu-cacao/
0 Comentarii