Prajitura cu ciocolata alba si bezea de cacao

Blat :

5 oua

5 lg zahar

2,5 lg ulei

1 fiola esenta de vanilie

6 lg faina

 

Bezea cacao :

5 albusuri

5 lg zahar

100 g nuci macinate

2 picaturi esenta de migdale

2 lg cacao

2 lg rase faina

 

Crema :

300 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca

1 fiola esenta de vanilie

150 g crema de branza

 

Glazura :

100 ml smantana pentru frisca

1/2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

30 g ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare :

Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba bucati. Amestecam pentru omogenizare. Lasam la temperatura camerei pana se raceste, apoi punem la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore sau pentru 20 minute la congelator. Crema rece o mixam pana se ingroasa, apoi adaugam crema de branza si esenta de vanilie, mixand bine pana obtinem o crema pufoasa.

   Blat : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand bine pana se topeste, apoi uleiul amestecat cu esenta de vanilie si galbenusurile. Amestecam cu o lingura, iar la urma incorporam faina cernuta. Amestecam tot cu lingura. Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Bezea cacao : mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam faina amestecata cu pudra de cacao, esenta de migdale, faina si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. Coacem bezeaua in tava (20×30 cm ) tapetata cu hartie , in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 20 minute.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-bezea cacao-1/2 crema-1/2 blat-glazura-decor.

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Un deliciu !!! Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : https://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-ciocolata-alba-si-bezea-cu-cacao/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
984
1105
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest