Prajitura cu caramel si nuci

Blat 1 :

4 oua

5 lg zahar

2 lg ulei

5 lg faina

Blat 2 :

4 oua

5 lg zahar

2 lg ulei

3 lg faina

2 lg cacao

Crema caramel :

300 g zahar

500 ml lapte

50 g amidon alimentar

200 g unt moale (80%)

Crema nuci :

500 ml lapte

150 g zahar

60 g praf de budinca de vanilie (1+1/2 plic)

200 g unt moale (80%)

150 g nuci macinate

Mod de preparare :

Blat 1 : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in tava (25×35 cm sau chiar 30×40 cm) (eu am folosit o tava 20×30 cm si a iesit prajitura uriasa), in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute; facem testul scobitorii.

Blat 2 : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao , cernute. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem in aceeasi tava ca si Blatul 1, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

Crema caramel : caramelizam zaharul, fara sa-l ardem ,adaugam apoi laptele rece amestecat cu amidonul. Punem pe foc cratita, pana se topeste zaharul si obtinem o crema. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din caramelul racit.

Crema nuci : pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind ingredientele noastre. Budinca obtinuta o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din budinca racita. La urma adaugam nucile macinate.

Asamblare : blat 2-crema caramel-blat 1-crema nuci.

Dam prajitura la rece , apoi feliem

Cine doreste poate mixa 500 ml smantana pentru frisca cu 2 lg zahar pudra si imbraca prajitura, obtinand un tort delicios.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...